Sopimuspalokunnat 21.5.2018

Jehumalja Anjalan VPK:lle jo kolmatta kertaa peräkkäin – ”Kokemus on etumme”

Anjalan VPK:n voittajajoukkue. Kuvassa vasemmalta ylhäältä Tuukka Ahtiainen, Mika Jonsson, Miikka Leinonen, Jani Leonen. Alarivissä vasemmalta Tommi Sihvola ja Janne Nieminen.

Anjalan VPK:n voittajajoukkue. Kuvassa vasemmalta ylhäältä Tuukka Ahtiainen, Mika Jonsson, Miikka Leinonen, Jani Leonen. Alarivissä vasemmalta Tommi Sihvola ja Janne Nieminen.

Anjalan VPK voitti Palokuntien Suomen-mestaruuden yleisen sarjan kokonaiskilpailun jo kolmatta vuotta peräjälkeen, ja samalla myös halutun Jehumaljan. Kilpailu käytiin viime lauantaina Nurmossa Seinäjoella.

Mikä on salaisuutenne, Anjalan VPK:n joukkueenjohtaja Miikka Leinonen?

”Nii-in. No, meillä on hyvä noin kymmenhenkinen porukka, joka treenaa yhdessä tätä kisaa varten. Otamme yhdessä mittaa siitä, ketkä mahtuvat kuuden hengen kilpailujoukkueeseen. Johan me siinä valmistamme itseämme kisaa varten. Sitten, kun kymmenestä karsitaan neljä pois, ja kuusi pääsee kisaamaan, on jo tavallaan ensimmäiset kisat käyty.”

”Kilpailukokemus on meidän etumme. Nyt tästäkin joukkueesta neljä on kilpaillut jo nuorten Veikon Malja -kisoissa.”

Miten kilpailu muuten meni?

”Valmistautuminen oli ainakin haastavaa. Lähdemateriaali oli laaja. Kilpailutehtävät olivat lähdemateriaalin mukaiset, mikä on hieno asia. Tehtävät mittasivat kattavasti tietoja ja taitoja, ja mielestäni kilpailu oli hyvä.”

Kilpailu käytiin viime lauantaina Nurmossa Seinäjoella.

”Kalustoradan tuomarointi oli poikkeuksellisen hyvää. Siitä olimme erittäin tyytyväisiä. Se toi toki oman vivahteensa,  että taito- ja kalustorata suoritettiin ensimmäistä kertaa ihan putkeen. Suoritusten välissä oli muutaman minuutin juomatauko. Saimme edellisestä tehtävästä palautteen, ja lähdimme suoraan seuraavaan tehtävään. Se oli mielenkiintoinen uudistus, joka ainakin nyt toimi ihan hyvin.”

Kuka oli pahin kilpakumppaninne?

”Ne ovat olleet vuodesta toiseen aika samat, ja joka vuosi on myös tullut uusia nousijoita. Porukka elää vuodesta toiseen vähän, mutta meillä on viidestä kymmeneen kovaa kilpakumppania. Edellisvuosien kestomenestyjät, Tirilä, Kaarina, Savio, Nousiainen, Kotka… Kyllähän siitä monta kovaa jo saadaan.”

Miten tärkeänä näet kilpailun VPK-kentässä?

”Mielestäni se on erittäin tärkeä ja hieno. Ensinnäkin se on hyvä mahdollisuus kehittää taitoja ja tietoja sekä toiseksi pitää niitä yllä. Ainakin meille se on tärkeä asia. Siksi tykkäämme tästä kilpailusta ja kilpailumuodosta. Lisäksi tapaamme palokuntatuttuja ympäri Suomen. Näkisin, että kilpailulle on edelleen selkeä tilaus.”

Yleisessä sarjassa 31 joukkuetta

Toinen kokonaiskilpailussa oli Kotkan VPK, kolmas Tirilän VPK Lappeenrannasta, neljäs Savion VPK Keravalta ja viides Vahdon VPK Ruskosta.

Taitokilpailun paras joukkue oli Tirilän VPK. Kalustokilpailun voittaja oli Anjalan VPK. Paras yksikönjohtaja oli Ilkka Kiili Kotkan VPK:sta. Joukkuetietokilpailun paras oli Anjalan VPK. Henkilökohtaisen tietokilpailun paras oli Vahdon VPK:n Oskari Hurula.

Tänä vuonna kilpailuun osallistui 31 yleisen sarjan ja kuusi veteraanisarjan joukkuetta.

Veteraanisarjan voitti Jämsänkosken VPK, toinen oli Helsingin Palopäällystö ry ja kolmas oli Anjalan VPK.

Tänä vuonna kilpailuun osallistui 31 yleisen sarjan ja kuusi veteraanisarjan joukkuetta vapaaehtoispalokunnista ympäri Suomea. Kilpailun tämänvuotinen teema on pelastusyksikön jäsenten pelastustekniset perustaidot.

Suomen Palopäällystöliiton organisoimien kilpailujen järjestelyvastuu oli Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksella. Ensi vuonna kilpailu järjestetään Kuopiossa yhteistyössä Pelastusopiston kanssa.

Kaikki tulokset täällä. 

Teksti: Kaisu Puranen

Kuvat: Miikka Leinonen ja Suomen Palopäällystöliitto

Lue lisää