Sopimuspalokunnat 28.2.2022

Päällikkö sai hälytyksen tuttuun osoitteeseen – Kauniaisten VPK:n paloasema tuhoutui tulipalossa

Tuli tuhosi Kaunaisten VPK:n paloaseman maanantaiyönä.

Tuli tuhosi Kaunaisten VPK:n paloaseman maanantaiyönä.

Kauniaisten VPK:n päällikkö Jens Tegengren sai puolen yön jälkeen hälytyksen, jossa keskisuureen rakennuspaloon oli tuttu osoite.

”Ensimmäinen ajatus oli epätodellinen. Yleensä osoite kertoo varikkovalmiudesta. Nyt paloaseman osoitteessa ilmoitettiin olevan rakennuspalo.”

Paloasemarakennuksen vieressä sijaitseva varikon kylmävarasto oli tulessa. Tuli levisi nopeasti koko rakennukseen ja paloasema kärsi mittavia vahinkoja.

Tegengren ehti asemalle viidessä minuutissa ja oli kolmantena paikalla. He alkoivat pelastaa kalustoa palavalta asemalta.

”Ensin ajoimme kolme ajoneuvoa ulos pihalle, ja sen jälkeen aloimme kantaa ulos henkilökohtaisia suojavarusteita. Saimmekin ne kaikki pelastettua”, hän kertoo. Paloasemalla ollut irtaimisto tuhoutui tulipalossa.

Mieli on palokuntalaisilla nyt matalalla. Toimintaa on juuri nyt hankalaa jatkaa. Huolto- ja sosiaalitilat ovat tuhoutuneet. Palokunnalla on vuosittain noin 70 hälytystä.

Nuoriso-osastossa on parikymmentä innokasta junioria. Toiveissa on Jens Tegengrenin mukaan, että kaupungilta löytyvät tilat nuoriso-osastolle.

”Etsimme parhaillaan väistötilaa palokunnan toiminnalle. Toivottavasti sellainen pian löydetään.”

Kauniaisten VPK:lla on ollut jo pidempään suunnitelma uuden paloaseman rakentamisesta. Tontti on noin kilometrin päässä nykyisestä asemasta.

”Kaupunki esitti meille aikaisemman tontin vierestä toista tonttia. Valitettavasti kaavoitusprosessi on edennyt hitaasti. Meillä olisi suunnitelmat jo pitkällä, jotta uutta asema päästäisiin rakentamaan.”

Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Teksti: Esa Aalto Kuvat: Veikko Pullinen

Lue lisää