Pelastusopisto 7.1.2015

Uusille pelastajaoppilaille

Viikon päästä se taas alkaa. Nimittäin raju opiskelu kohti pelastusalan arvostetuinta tehtävää. 😉 Toinen ja samalla viimeinen lukukausi alipäällystökurssilla käynnistyy ensi maanantaina. Saamaan aikaan Pelastusopiston ovista astuu sisään 60 tulevaa pelastajaa.

Ensiviikkona opistolla on siis aistittavissa jonkinlaista jännitystä ja uuden tuntua. Moni alkava opiskelija miettii, millaista on opiskella firefighteriksi Pelastusopistolla? Varmasti yhtä moni on kuullut kaikenlaisia juttuja ja tarinoita tutuilta ja tuntemattomilta. Näiden juttujen perusteella, jotkut alkavat heti ensimmäisestä päivästä alkaen murehtimaan tulevasta 100% savusukellustestistä, jossa lämpömittari työnnetään sinne minne aurinko ei paista. Testi on jotain sellaista inhimillisyyden yläpuolella olevaa, josta voi selvitä vain supermies. Testissä joutuu kantamaan kaiken aikaa täydellistä savusukellusvarustusta ja hengittämään raskasta paineilmaa. Kävelyä, ryömimistä, konttaamista, kantamista, eksymistä, tuskailua, kiipeämistä, moukarointia, pyöräilyä, väsymistä ja jäähdyttelyä. Testi on kertakaikkisesti niin kova fyysisesti, ettei siitä voi selviä. Heh!

Ehkä tuossa jonkinlainen totuudensiemen on. 100% savusukellustesti on fyysisesti rasittava ja sen takia kannattaa iltoja viettää enemmän lenkkipolulla ja puntilla kuin letkupubissa tikanheitossa. Ei sillä, kyllä tikanheitto, ja seurustelu letkupubissa on varmasti välillä paikallaan. 🙂 Tuota testiä ei tarvitse kuitenkaan murehtia sen enempää, vaikka naapurin ”Pena” sanoi kaikkea muuta. Testi sijoittuu pelastajatutkinnon viimeiselle lukukaudelle, joten aikaa kaikelle harjoittelulle on runsaasti. Pääsääntöisesti harvoin pelastajakurssilla kenenkään fyysinen kunto lähtee laskusuuntaan vaan suunta on ylöspäin. Opintojen aikana massaa alkaa kertymään useimmille ja kiitos siitä kuuluu Tulikukon maittaville ja runsaille ruokatarjoiluille. Omasta ja AP38:n puolesta toivotan kaikki lämpimästi tervetulleeksi Kuopion palomiestehtaaseen.

Kaikille vielä hyvää kuluvaa vuotta ja muistakaa elää unelmaanne!

Jaa artikkeli

Lue lisää