ammatillisuus 5.5.2015

Sami ei olekaan palomies?

Thaimaassa palomiehenä esiintynyt Sami on saanut suhdesotkujensa lisäksi aikaan myrskyn vesilasissa.
Suomen palomiesliitto haluaa korjata eri medioissa levinneen tiedon, jonka mukaan Temptation Island Suomi -sarjassa esiintyvä Sami Tuomainen olisi palomies. Sami, jonka ammattina oli sankaruus ei siis olekaan oikea palomies, vaan sopimuspalokuntalainen sammutusmies.

Taas päästään tähän loputtomaan aiheeseen… En haluaisi ottaa tähän aiheeseen mitään kantaa, koska ”oikea Palomies Sami”  on kaikkien kaveri. 🙂 Mietin kuitenkin, että miksi joku haluaa esittäytyä palomiehenä kuitenkaan olematta sitä? Onko se vaan niin, että tuo palomies kuulostaa paremmalta kuin sammutusmies, vai onko jokin realiteetti hämärtynyt? Tuo auringonpistoksen saanut arkipäivän sankari puolustautuu Iltalehdessä seuraavasti:

”ettei hän ole johtanut ihmisiä harhaan ohjelmassa. Hän on nimittäin käynyt kurssipohjaisen sopimuspalomiestutkinnon. Tuomaisen mielestä kyseessä on vastaava kokonaisuus, kuin Pelastusopistossa käytävä pelastajatutkinto. -Sisällöllisesti kyseessä on samankaltaiset asiat, esimerkiksi minulla on hallussa savusukelluslisenssi, hän luonnehtii.(http://www.iltalehti.fi/viihde/2015050419627053_vi.shtml)

Itse nostan reilusti hattua Suomen palomiesliiton toiminnalle tässä kyseisessä asiassa:). Toivon myös, että me ammattipalomiehet saisimme joskus tulevaisuudessa suojatun ammattinimikkeen jota kuka tahansa ei voisi käyttää.

”Oikea Palomies Sami” Kuva Ossi Pietiläinen
Jaa artikkeli

Lue lisää