Yleinen 31.7.2014

Myrskyjä ja metsäpaloja!

Viime viikonloppusuunnitelmat menivät kerrasta uusiksi. Ensiksi tuurasin kaveria päivystyksessä ja kuinka ollakkaan lauantai-iltana tuli sitten maastopalo hälytys Karttulaan. Sanoin vaimolle joka aloitteli ruoanvalmistusta että laitan pari kaveria menemään säiliöllä sinne ja tulen sitten syömään, kun sinne oli vaan hälytetty säiliöauto meiltä. Noo asemalle päästyäni huomasin että eihän meitä tullut sinne kuin kaksi, joten eipä auttanut kuin kömpiä itse tankin puikkoihin ja laittaa nokka kohti Karttulaa.
Paloalue oli n. 12 hehtaaria että ei mikään pieni maastopalo ollut kyseessä. Siinä matkalla kuunneltiin virveliikennettä ja huokailtiin kaksista miehin kun eipä ollut muiltakaan asemilta tulossa paljon sen enempää miehiä kuin meiltä. No eipä siinä, paikalle päästyä alkoi veden ajo ja ne muutamat onnettomat miehet jotka olivat lähteneet sinne joutuivat sammutushommiin. Runkolinjaa vedettiin muutamia satoja metrejä ja oksaliittimillä haaroitettuja työjohtoja samoiten.
Siellä sitten huhkittiin vähillä miehillä aamu neljään asti, sitten nukkumaan ja kas kummaa heti seitsemän jälkeen tuli uusi hälytys samaan paikkaan. Eikun asemalle ja toteamaan että tällä kertaa olenkin yksin liikkeellä, joten taas tankin rattiin ja kohti palopaikkaa. Sunnuntaina sitten pääsinkin jo pois puolen yön aikaan että ei tarvinnu ihan aamuun asti onneksi olla.

Maanantaina sitten pyyhkäisi ukkosrintama taas ylitse ja käytiin pari puuta raivaamassa tien päältä pois.
Tätä kirjoittaessa uusi myrskyrintama saapuu lännestä päin ja odotellaan kesän kovinta myräkkää joka saattaa aiheuttaa eniten tuhoja. Sitä odotellessa on kalusto käyty läpi ja kaikki pitäisi olla kondiksessa että antaa myrskyn tulla. Johtokeskuskin on perustettu Kuopion paloasemalle myräkän takia ja sieltä tiedotetaan sitten tarvitaanko asemavalmiushälytyksiä antaa laitoksen alueelle.

Mutta myrskyä odotelemaan!

Jaa artikkeli

Lue lisää