14.2.2015

iSAR Harjoitus!

Viime viikon tiistaina oli mielenkiintoinen harjoitus pelastusopistolla, siellä harjoiteltiin SOME:n käyttöä onnettomuustilanteessa. Harjoitus oli osa kansainvälistä harjoitusta joita on aiemmin pidetty Belgiassa ja Ranskassa. Nytkin oli harjoitusta seuraamassa henkilöitä kyseisistä maista. Harjoitukset oli suunniteltu hyvin etukäteen ja siinä oli mukana meitä pelastuslaitoksen väkeä, VAPEPA:n porukkaa, pelastusopiston henkilökuntaa sekä muita vapaaehtoisia ns. Kansalaispelaajia. Näiden kansalaispelaajien tarkoituksena oli viestittää eli twiitata twitterin välityksellä mitä siellä tilannepaikalla oikein tapahtuu. Me Pelan puolelta ajelimme keikkaa ja yritimme näyttää kuvissa hyvältä………tarkoitan siis hoitaa hommamme hyvin. 🙂
Koko paletin tarkoitus oli siis se että kun sattuu joku onnettomuus, niin siellähän on yleensä yleisöä paikalla jaloissa pyörimässä ja kännykät kuumina ottamassa kuvia ja laittamassa tilannetietoa sosiaaliseen mediaan, niin pelastuslaitos pystyisi suodattamaan sitä viestien määrää ja poimimaan sieltä välistä kaiken oleellisen ja tärkeän tiedon. Näillä tiedoilla olisi suuri merkitys tilannekuvan kartoittamisessa heti alkuhetkiltä lähtien ja auttaa Pelaa ym. Viranomaistahoa kohdentamaan resursseja oikein ja oikea määrä jne. Monestihan onnettomuuspaikoilta on kuvia ja tietoa netissä ennen kuin yksikään viranomaistaho on edes paikalla.
Vielä kun saataisiin kaikki onnettomuuspaikalla toimijat oman viestiliikenteen toimimaan moitteettomasti niin se olisi enemmän kuin ne kuuluisat sata jänistä. Sehän kun on se mikä tahtoo mättää keikoilla kun mennään useamman yksikön hälytyksiä.

Tällä hetkellä SOME:n ylivoimaisesti suurin viestiketju liittynee ystävänpäivään, joten lopetankin toteamalla että HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ!

Jaa artikkeli

Lue lisää