23.2.2015

PERA- Mies!

Se taisi olla Ketonen ja Myllyrinne sketsisarjassa kun nainen kysyi mieheltä että mikäs mies se sinä olet, johon mies vastasi että setämies! Meikäläiseltä jos nyt kysyttäisiin sama niin vastaisin että PERA-mies. 🙂

PERA eli pelastustoimen ja ensihoidon riskinarvio. Olen kyseisessä hankkeessa mukana työsuojeluasiamiehen roolissa. Hankkeen tarkoituksena on olla turvallisuusjohtamisen tietojärjestelmä osana pelastuslaitosten päivittäistä turvallisuustoimintaa. Hanke vasta starttasi täällä Pohjois-Savossa ja ollaan tutustuttu ohjelmaan ja sen käyttöön ja kohtapuoliin päästään jalkauttamaan se kentälle eli kiertämään asemia ja kartoittamaan riskejä. Hankkeen visio on hyvinvoiva työyhteisö, henkilöstön riittävä fyysinen ja henkinen toimintakyky sekä turvallinen ja terveellinen työympäristö.
Hankkeen tarkoituksena on havahduttaa jokainen meistä ottamaan vastuuta omasta ja toisten turvallisuudesta sekä pelastuslaitosten palvelukyvyn parantamisesta. Eli kyseessä on siis turvallisuusjohtamisen tietojärjestelmä.
Tarkoituksena on kartoittaa jokainen paloasema paikan päällä käyden, jolloin epäkohdat ja turvallisuuspuutteet huomattaisiin ehkä paremmin. Täällä maakunnissa pienillä asemilla myös puolivakinaiset/ vapaaehtoiset osallistuvat kartoituksen tekemiseen ja näin edesauttavat oman työnsä turvallisuutta. Tietojärjestelmän riskinarviointiin kuuluu, kiinteistöt ja toimitilat, henkilöstö ja pelastustoiminta, ajoneuvot ja pelastus- ja ensihoitotehtävät.
Puhutaan siis kattavasta kartoituksesta. Tavoitteena on myös sisällyttää hankkeeseen poikkeamaraportointi tietyin rajauksin.

Toivottavasti kyseinen hanke laajenee valtakunnalliseksi työsuojeluorganisaation työkaluksi.

Hyvää kevään odotusta ja toivotaan että PERAsta kuuluu!

Jaa artikkeli

Lue lisää