13.3.2015

Palokuntalentopalloa!

Palokunnissa tyypillisesti harrastetaan urheilua/ kuntoilua melkein joka laitoksella. Ainakin vakiasemilla on yleensä omat mittelönsä nuoret vs. vanhukset tms. Se voi olla sählyä….anteeksi salibandyä, joka kuitenkin muistuttaa suuresti sählyä tai lentopalloa. Muitakin lajeja varmasti on ja hyvä että porukka liikkuu ja ennen kaikkea että annetaan liikkua työnantajan puolestakin. Entisessä työpaikassa etelässä päin, työnantajan puolelta jo suunnittelivat että pelit pitäisi kieltää 24/7 asemilla, koska loukkaantumisen vaara on suuri ja joka jannu tarvitaan työvuorossa. No onneksi se ei koskaan toteutunut ja pelit saivat jatkua.

Liikuntaa tarvitaan muodossa jos toisessa ja työnantajan puoleltakin olisi suotavaa jos sitä tuettaisiin edes jollakin tavalla. Hyvää kuntoahan tässä työssä tarvitaan ja terveitä päiviä pitkälle tulevaisuuteen. Täällä Pohjois-Savossa talo on tullut vastaan niin että viikoittain saadaan käyttää kaksi tuntia työaikaa kuntoiluun, koskien lähinnä pieniä sivuasemia. Se on jo hyvä ratkaisu sekin. Ainut asia mitä vaan en ymmärrä uusien paloasemien rakentamisessa on se, että niihin ei välttämättä rakenneta kuntosaleja????? Kuitenkin meiltä edellytetään tietyn kuntoisuusluokan ylläpitämistä ja muutenkin hyvän kunnon ylläpitämistä ja sitten siihen ei anneta edes kunnollista mahdollisuutta! Ei kaikissa pienissä pitäjissä ole kuntosaleja tai niiden käyttäminen on hankalaa.

Lauantaina täällä Pielavedellä pelataan palokuntalentopalloa Pielavesi vs. Keitele. Viime vuonna aloitetusta lentopalloillusta on tarkoitus tehdä jatkuvaa. Tarkoitus on myös kehittää siihen rinnalle muitakin lajeja, etenkin omia versioita joistain lajeista ja jopa kehitellä ihan uusiakin. Näissä lajeissa olisi palokuntatoiminta jotenkin integroituna niihin. Parit suunnitelmat on jo kehitteillä. Toki ainakin tuota lentopalloa olisi tarkoitus markkinoida ympäristökunnille ja miksi ei kauempanakin oleville, että saataisiin hyvät pelit aikaiseksi ja ennen kaikkea tutustuttaisiin toisiimme ja naapurikuntien henkilöstöt tulisi tutuiksi toimintatapoineen. Keilaturneekin on ollut suunnitelmissa kun tänne saatiin keilahalli pari vuotta sitten.

Välillä piti tässä käydä valistamassa ikäihmisiä turvallisuusasioissa ja kovin olivat hyvillään siitä. Kyllähän tuota joillekin tuli ahaa elämyksiä kuinka jokin ongelma kotona ratkaistaan ja huomioidaan. Hyvä niin!

Kevät puskee kovaa vauhtia päälle, että eikun aurinkoisia kelejä!

Jaa artikkeli

Lue lisää