1.4.2015

Aprillia!

Tänään on taas se päivä vuodesta, jolloin saa varoa mitä tuleman pitää! Itse en muistanut koko päivää ennen kuin tulin töihin ja avasin sanomalehden. No hetihän sieltä osui silmään uusi EU- direktiivi koiran kakoista ja niiden keräämisestä. Toki EU:n tuntien, sekin direktiivi voisi olla hyvinkin mahdollista.

Satakunnan pelastuslaitos taas aikoo siirtyä omien sanojensa mukaan ”kansainvälisen mallin mukaiseen dynaamiseen päivystykseen”! Pelastuslaitos aikoo siirtyä kokonaan konttipaloasemiin ja kiinteistä paloasemista luovuttaisiin kokonaan! Puhuttaisiin niin sanotusta mobiilipaloasemajärjestelmästä, jossa kontit ilmeisesti sijoiteltaisiin väestön liikkeisiin perustuen ja joita seurattaisiin kännyköiden paikkatietoihin perustuen. 🙂 No ei hullumpi idea. Tuli vaan mieleen että täällä Pohjois-Savossa tuo kontti idea alkaa olla jo käytössä ja tätä päivää, ei tuon äskeisen jutun takia, vaan homeongelmien takia. Useammalla asemalla alkaa olla homeongelmia ja kontit alkaa olla jo kovassa käytössä kohta.

Paras aprillii juttu lienee aamulehdessä missä kerrottiin Polokeista! Juuri niin, polokeista eli poliisilokeista jotka ovat koulutettu poliisin käyttöön Räyskälän lentokentän läheisyydessä. Koulutettavana on ollut 250 lokkia, jotka ovat varustettu videokameroin ja Virve puhelimilla. Rinnassa tietysti poliisin virkamerkki joka erottaa valepolokin oikeasta. Vatipolokin eli vaativien tilanteiden poliisilokki olisi varustettu etälamauttimella, kaasusumuttimella ja hapansilakalla. Polokit soveltuvat kuulemma erityisen hyvin päivystämään automaattisten kameratolppien päällä vastakkaiseen suuntaan.

Alla kuva polokista varusteineen! 🙂

Polokkivalvonnan tuloksia odotellen ja hyvää pääsiäistä toivotellen!

Jaa artikkeli

Lue lisää