10.4.2015

Liikenneonnettomuus!

Pääsiäinen sujui täällä päin rauhallisesti, ei kukaan tuhrannut tulen kanssa ja ajotavassakaan ei ollut moitittavaa kun kaikki autot olivat pysyneet tiellä, ainakaan meitä ei tarvittu. 🙂
Keskiviikkona sitten syttyi savusauna palamaan ja sinne lähdettiin rientämään kahden yksikön voimin. Kohde sijaitsi saaressa mutta ei onneksi kaukana rannasta niin kuin ei se kuuluisa vesikään. Kohteeseen päästyä mantereen puolelle, ei muuta kuin kamat kantoon ja patikkamatka saareen voi alkaa. Jäällä keli oli aika keljua jo tähän aikaan, pinta upotti kengän alla sen verran että joutui ihan oikeasti nostelemaan jalkoja. Sohjoa ja vettä riitti. Saaressa odotti omistaja, jonka naamasta jo näki että alkusammutus oli aloitettu ja se oli tehonnut. Palo kyti välikatossa kiukaan yläpuolella ja eikun laipio auki ja vettä sankoruiskulla perään niin saatiin loputkin tulet aisoihin. Mitä tästä opimme, sankoruisku on palomiehen paras väline. 🙂 (sen sinkkisankon jälkeen).
 Myrskyt eivät aiheuttaneet täällä päin hirveätä tuhoa, yksi kaatunut valopylväs oli saldona siitä myräkästä.

Mutta eilen torstaina sitten rysähti kunnolla, liimapuupalkki lastissa oleva rekka oli ajautunut jostakin syystä tien pientareelle ja sen jälkeen kaatunut poikittain tielle. Rekka oli kyljellään koko tien leveydeltä ettei ohi päässyt. Jonoja alkoi tottakai kerääntyä molempiin suuntiin Pielavedelle ja Keiteleelle päin. Onneksi kuskille ei käynyt kuinkaan, eikä myöskään sillä hetkellä ollut muita tiellä liikkujia sillä kohtaa, muuten olisi saattanut tulla rumaa jälkeä. Eipä siinä voinut muuta kuin ohjailla liikennettä, mikä aiheuttikin vähän pään vaivaa, kun ei ollut tarpeeksi hyviä kiertoteitä mitä ajattaa. Henkilöautot pääsi kuitenkin ohitse pientä sivutietä pitkin mutta rekat ja muut isommat autot joutuivat odottamaan paikoillaan tai etsimään jonkun muun reitin. Se joku muu reitti oli ajaa Keiteleelle Tervon kautta jos matka sinne suuntautui. Pienet tiet kun alkaa olla siinä kunnossa ettei niille ole asiaa painavilla ajoneuvoilla.

Rekkaa nostamaan tuli kaksi isoa hinausautoa, jotka sitten työskentelivätkin pitkälle yöhön että saivat rekan nostettua pyörilleen ja hinattua pois.

Lukijan kuva SavonSanomista

Komia oli myöskin hinuri

Koskaan ei tiedä mitä tienpäällä tapahtuu, joten kannattaa olla valppaana ja pirteänä kun siellä ajelee.
Varsinkin ensiviikolla kun poliisilla on nopeusvalvontamaratooni silloin.

Rauhallista ja turvallista viikonloppua!

Jaa artikkeli

Lue lisää