1.5.2015

VAPPU!

Niin se vaan koitti vappuaatto valkoisena kuten sääennuste oli luvannutkin. Pohjois-Savo oli ennusteen mukaan saderintaman keskiössä ja niin se kyllä olikin. Tänne satoi lunta n. 30 cm.
Onneksi vaihdettiin kesärenkaat takaisin miehistöautoon ja tarkastusautoon, mihin oli jo ennätetty vaihtaa kesäkiekot alle. Hälytyksiä ei sattunut pahimpaan aikaan, joten paikkakuntalaiset olivat ilmeisesti myös varautuneet kelin muutokseen. Päätiet ja kadut sulivat kyllä nopeasti mutta sivutiet pysyivät pitkään lumenpeitossa ja kesärenkailla ei olisi päässyt mihinkään. Pelastuslaitoskin oli varautunut pahimpaan ja nostanut varallaolovalmiutta. Pohjois-Savo taisi säästyä pahemmilta onnettomuuksilta mutta Pohois-Karjalassa ainakin oli ilmeisesti tuuli puhallellut kovemmin kun oli paljon vahingontorjunta tehtäviä.
Laitoksen venekin tuli eilen laskettua vesille, kun ei näistä vappujuhlijoista koskaan tiedä mitä päähänsä saavat. Passaa sillä veneellä nyt ajella pimeässä, kun saatiin siihen uudet valot, varsinkin hakuvalo oli ihansurkea mutta nyt kyllä nähdään pimeässä ihan eri tavalla.
Tällä hetkellä aurinko paistaa ja tuuleksii reippaan laisesti, joten odotettavissa taitaa olla ihan hyvä vappusää.
Kuva Vappuaaton kelistäHauskaa ja turvallista Vappua kaikille!

Jaa artikkeli

Lue lisää