10.8.2016

Maailman vaarallisin tie!

Se tie lienee koulutie! Taas on se hetki koittanut kun pienet reppuselkäiset taapertavat pitkin koulutietä! Vaaroja on matkalla monenlaista ja turvana siellä ei ole vätttämättä ketään muuta kuin me aikuiset tienkäyttäjinä. Me autoilijat ja muutkin erilaisilla härveleillä liikkujat pystymme vaikuttamaan siihen että ne pienet reppuselkäiset pääsevät turvallisesti perille kouluun tai kotiin.

Meillä aikuisilla on aina olevinaan niin kiire ettei muka ehdi katsella ympärille ja huomioida muita tiellä tai tienvierellä liikkujia. Mutta sehän on meidän tehtävä, sitä varten on autokoulut käyty että osataan ajaa ja ennenkaikkea NOUDATTAA LIIKENNESÄÄNTÖJÄ! Mutta ikävä tosiasia on se että ei me aikuiset vaan noudateta niitä liikennesääntöjä tai sitten ei vaan osata niitä. Monta kertaa olen huomannut että kaikki autoilijat eivät edes huomaa liikennemerkkejä! Liikenteessä vallitsee sellainen hälläväliä asenne, minun pitää päästä tuonne niin minähän ajan vaikka ei saisi.

Sen pitäisi olla meillä kaikilla selkäpiissä asti että kun näemme pienen kulkijan niin automaattisesti jalka nousee kaasulta ja aletaan varomaan mahdollisia äkkiliikkeitä pienen kulkijan suunnasta. Emme voi siirtää vastuuta sille pienelle kulkijalle, koska hänhän vasta opettelee liikennesääntöjä eikä ne aina jää mieleen eikä muista ihan joka paikassa.

Se mikä minua ihmetyttää suuresti on se kuuluisa suojatie! Miksi sen kohdalla ei automaattisesti hiljennellä sitä vauhtia kun huomataan sen lähellä liikettä! Silloin varsinkin pitäisi hälytyskellot soida kun on porukasta kyse, koska jos ensimmäinen lähtee ylittämään niin silloin lähtee muutkin! Sama koskee ihan tavallisen tienkin ylitystä.

Meillä vanhemmilla pitäisi olla jo tiedossa että jos myöhästymme jostain syystä töistä, niin aina voi pyytää anteeksi. Ja ennen kaikkea meillä pitäisi olla ajantajua että osaamme lähteä töihin tai mihin tahansa ajoissa, ettei tarvitse hurjastella.

Aina puhutaan että pitää käydä lapsen kanssa katsomassa koulutie että osaa kulkea ja niin pitääkin tehdä, mutta ennen kaikkea meidän vanhempien pitäisi katsoa ja kulkea se oma tie sinne työpaikalle että osataan ottaa aikaa ajaa se tie turvallisesti!

Ajatellaan lapsen turvallisuutta, ei omaa kiirettä!

Turvallista koulutietä kaikille koulukkaille!

Jaa artikkeli

Lue lisää