Pelastustoimi 5.9.2018

Paloristi Anne Holmlundille ja Esko Kautolle

Anne Holmlund on osallistunut merkittävästi pelastustointa koskevaan kehittämiseen ja päätöksentekoon.

Anne Holmlund on osallistunut merkittävästi pelastustointa koskevaan kehittämiseen ja päätöksentekoon.

Palosuojelurahaston hallituksen puheenjohtaja Anne Holmlund ja Pirkanmaan pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Esko Kautto saivat pelastusalan korkeimman kunniamerkin, paloristin. Sisäministeri Kai Mykkänen myönsi heille kunniamerkin tiistaina 5. syyskuuta.

Pelastuspäällikkö Esko Kautto. (Kuva: Janne Ruotsalainen)

Anne Holmlund on osallistunut merkittävästi pelastustointa koskevaan kehittämiseen ja päätöksentekoon muun muassa kansanedustajana, sisäministerinä, Palosuojelurahaston hallituksen puheenjohtajana ja jäsenenä sekä Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön valtuuston puheenjohtajana.

Esko Kautto on tehnyt pitkän uran erilaisissa pelastustoimen tehtävissä niin pelastuslaitoksissa, Valtion palo-opistossa kuin myös Suomen Palopäällystöliitossa. Kautto on pitkään ollut mukana pelastustoimen kansainvälisessä yhteistoiminnassa ja hänellä on ollut merkittävä rooli pelastustoimen uudistuksiin liittyvissä tehtävissä.

Paloristi voidaan antaa tunnustukseksi kunnostautumisesta sammutus- ja pelastustyössä sekä palkinnoksi ansiokkaasta palveluksesta palokunnassa tai muussa palontorjuntatyössä. Paloristin voi saada myös henkilö, joka on asiantuntemuksellaan tai muulla tavalla tehokkaasti avustanut palontorjuntatyötä.

Lähde: Sisäministeriö

Kuva: Teemu Heikkilä

Lue lisää