Pelastuslaitokset 12.12.2018

Keski-Suomeen kymmenen uutta palomiehen virkaa

Muuramessa toimii jo monitoimiyksikkö, jolla oli vuonna 2017 noin 1250 ensihoitotehtävää sekä noin 100 palo- ja pelastustehtävää.

Muuramessa toimii jo monitoimiyksikkö, jolla oli vuonna 2017 noin 1250 ensihoitotehtävää sekä noin 100 palo- ja pelastustehtävää.

Keski-Suomen pelastuslaitos -liikelaitoksen johtokunta päätti yksimielisesti tiistai-iltana kymmenen uuden palomiehen viran perustamisesta.

Uudet virat otetaan käyttöön heti ensi vuoden alussa, kertoo hallinto-ja talouspäällikkö Pauli Nurminen Keski-Suomen pelastuslaitokselta.

”Uudet virat mahdollistavat monitoimiyksikkötoiminnan laajentamisen Laukaaseen ja Karstulaan ensi vuonna”, Nurminen perustelee.

Nurmisen mukaan virat tulevat pääosin henkilöille, jotka ovat laitoksen sisällä siirtyneet monitoimiyksiköihin.

”He ovat ensihoitajia, jotka saavat parhaillaan koulutuksen sammutus- ja pelastustehtäviin. Yhteensä kahden uuden paikkakunnan 24/7 monitoimiyksiköt sitovat 20 henkilöä.”

Keski-Suomen ensimmäinen monitoimiyksikkö aloitti toimintansa Muuramessa 2017. Monitoimiyksikön työparina on pelastaja ja ensihoitaja. Yksikkö on tarkoitettu erityisesti kiireellisiin ensihoito- ja pelastustehtäviin.

”Ollaan positiivisella mielellä. Yksiköt parantavat osaltaan maakunnan turvallisuutta ja vahventavat pelastuksen lähtövalmiutta”, Nurminen toteaa.

Teksti ja kuva: Mika Rinne

Lue juttu Keski-Suomen monitoimiyksiköstä