Pelastuslaitokset 20.12.2022

Marko Hottinen pelastusjohtajaksi Keski-Pohjanmaalle – ”Haluan olla henkilöstöä kuunteleva johtaja”

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen uudeksi pelastusjohtajaksi on valittu teollisuuspalopäällikkö Marko Hottinen, 45 Oulusta.

Hottisella on monipuolinen tausta pelastustoimen eri tehtävistä ja organisaatioista. Hottinen siirtyy Keski-Pohjanmaalle teollisuuspalopäällikön tehtävästä Oulun alueelta. Takana on muun muassa parinkymmenen vuotinen ura pelastuslaitoksista. Viimeisimpänä Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta. Hän on koulutukseltaan tuotantotalouden diplomi-insinööri.

Hän haki toisella kierroksella Keski-Pohjanmaan pelastusjohtajan virkaa.

”Alueen taloudelliset toimintaedellytykset aluksi epäilyttivät, mutta niitä on syksyn aikana varmistettu, jotenka menen Keski-Pohjanmaalle odottavalla ja hyvällä mielellä. Mukavaa lähteä rakentamaan uutta ja tuomaan omaa kokemustani uuteen tehtävään.”

Hottinen kuvailee itseään kuuntelevaksi johtajaksi.

”Henkilöstö on tärkein voimavara. Myös toimintaympäristön muutoksiin pitää reagoida ja toiminnan kehittäminen on aina tärkeää. Pelastustoimi on osa hyvinvointialueen kokonaisuutta:”

”Alueen vetovoimasta on pidettävä huolta, sillä kilpailu työvoimasta on kovaa. Myös sivutoiminen henkilöstö on saatava pidettyä mukana ja heitä tarvitaan myös lisää.”

Marko Hottinen aloittaa pelastusjohtajana Keski-Pohjanmaalla kevään kuluessa.

Teksti: Esa Aalto Kuva: Marko Hottinen

Lue lisää