Pelastuslaitokset 5.9.2019

Pelastusjohtaja Simo Tarvainen jää eläkkeelle

"Viime keväänä tuli täyteen 50 vuotta palokuntaelämää”, Simo Tarvainen kertoo.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Simo Tarvainen on päättänyt jäädä eläkkeelle ensi kesänä.

”Palvelusvuodet tulevat täyteen ja on aika jäädä eläkkeelle. Liityin Rautalammin puolivakinaisen palokunnan poikaosastoon vuonna 1969 ja viime keväänä tuli täyteen 50 vuotta palokuntaelämää”, Tarvainen kertoo.

1970-luvun palokunta- ja ambulanssitehtävien jälkeen Tarvainen on toiminut valtion pelastushallinnon eri tehtävissä lääninhallituksissa, sisäministeriön pelastusosaston ja Palosuojelurahaston ylitarkastajana sekä Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) toimitusjohtajana. Nykyiseen tehtäväänsä Tarvainen valittiin vuonna 2008.

”Tarkoitukseni on jäädä ensi helmikuussa lomille ja kokonaan pois ensi heinäkuun alusta alkaen”, Tarvainen sanoo.

Seuraaja valitaan vuoden loppuun mennessä

Keski-Suomen pelastuslaitoksen pelastusjohtajan virka tulee avoimeksi 1. heinäkuuta 2020 alkaen Tarvaisen eläköityessä. Virka täytetään toistaiseksi voimassa olevana.

Keski-Suomen pelastuslaitos -liikelaitoksen johtokunta päättää ensi tiistaina pelastusjohtajan viran haettavaksi julistamisesta ja haastatteluryhmän nimeämisestä.

Tavoitteena on, että johtokunta valitsee pelastusjohtajan tämän vuoden loppuun mennessä. Tätä ennen valittava henkilö aloittaa pelastusjohtajan viransijaisena helmikuussa 2020 tai sopimuksen mukaan nykyisen pelastusjohtajan jäädessä virkavapaalle.

Keski-Suomen pelastuslaitos vastaa Keski-Suomen maakunnan 23 kunnan pelastustoimesta.

Teksti ja kuva: Mika Rinne