Valtionhallinto 1.8.2023

Pelastusalalta vankan taustan omaava Piia Manninen aloitti sisäministerin erityisavustajana

Piia Manninen aloitti sisäministeri Mari Rantasen erityisavustajana vastuualueenaan pelastustoimi ja hätäkeskustoiminta.

Piia Manninen aloitti sisäministeri Mari Rantasen erityisavustajana vastuualueenaan pelastustoimi ja hätäkeskustoiminta.

Pelastustoimessa ja hätäkeskuksissa pitkän työuran tehnyt Piia Manninen aloitti tiistaina 1. elokuuta sisäministeri Mari Rantasen erityisavustajana. Mannisen vastuulle kuuluvat pelastustoimeen ja hätäkeskustoimintaan liittyvät asiat.

”Olemme olleet aikoinaan työkavereita ja sen perusteella ministeri pyysi minut tähän tehtävään.”

”En ole puoluepoliittisesti lainkaan aktiivinen eikä minulla ole puolueen jäsenkirjaa.”

Hän näkee oman roolinsa tukea ministeriä pelastustoimeen ja hätäkeskustoimintaan liittyvissä asioissa ja hankkia tietoa päätöksenteon tueksi.

”Uskon, että alalla hankkimani laajat verkostot ovat hyödyksi tässä tehtävässä ja minuun voi olla myös yhteydessä asioiden esille saamiseksi.”

”Hallitusohjelman toteuttaminen on toki tärkein tehtävä.”

Pelastustoimen ja hätäkeskustoiminnan rahoitustarpeet ovat suuria ja esimerkiksi pelastajamäärän lisäys on yksi tärkeimmistä tämän hallituskauden pelastustoimea käsittävistä asioista. Vielä tässä vaiheessa tuore erityisavustaja ei halua ottaa yksityiskohtaisesti kantaa substanssikysymyksiin, ennen kuin niitä on käyty läpi yhdessä ministerin kanssa.

Manninen on työskennellyt pelastusalalla eri puolilla Suomen pelastuslaitoksia yli 10 vuoden ajan. Hän on työskennellyt palomestarina ja palopäällikkönä Helsingissä, Kainuussa ja Oulu-Koillismaalla. Sisäministerin erityisavustajan tehtävään hän siirtyi pelastusylitarkastajan virasta Etelä-Suomen aluehallintovirastosta. Manninen on työskennellyt myös hätäkeskuksissa ja kansainvälisissä kriisinhallintatehtävissä. Koulutukseltaan hän on insinööri (amk) ja tradenomi (amk).

Teksti: Esa Aalto Kuva: Sisäministeriö

Lue lisää