Ensihoito 14.10.2015

Kameran takaa ensihoitajaksi

Helsinkiläinen Tapio Sovijärvi on tullut tutuksi suurellekin yleisölle Pelastajat-, Lainvalvojat ja 112-sarjojen ohjaajana ja kuvaajana. Vuodesta 2007 lähtien hän on istunut ambulansseissa kameran takana. Halu auttaa vei Sovijärven viime syksynä koulunpenkille, ja hän suorittaa nyt ensihoitajan (AMK) opintoja Metropoliassa. Moni on ihmetellyt miksi.

Palomestari Kimmo Tuominen Kallion keskuspelastusasemalta on tuntenut Sovijärven jo tämän tehdessä uutiskuvauksia ja myöhemmin Pelastajat-sarjaa. Työhistoriaan kuuluu kaikkea lukemattomista viihdesarjoista aina pieniin ja isoihin realitysarjoihin.
”Oli yllätys kuulla ensihoitajan opinnoista, koska hän on niin arvostettu alallaan. Harjoittelu ambulanssissa on kuulemma mennyt hyvin, hän on tunnollinen ja tarkka kaveri.”

Sovijarvi_Peru
Tapio Sovijärvi Perun Andeilla Huippujengi-sarjan kuvauksissa. Kuva Sovijärven kotialbumista.

Sovijärvi tietää tosiasiat – joka päivä ambulanssissa ei tehdä urotekoja. Hän halusi kuitenkin toteuttaa pitkän, salaisen haaveensa. Mies on nyt täynnä intoa. Ensihoitajalla on iso vastuu ja erityisesti maakunnissa myös vapaus. Erityistä intohimoa Sovijärvi tuntee EKG-tulkintaan ja kardiologiaan. Huolellisesti täytetyn keikkavihkon lisäksi taskusta löytyy siis aina EKG-viivain.

Teksti ja kuva: Kimmo Kaisto

Lue lisää Tapio Sovijärven mietteitä alasta ja opinnoista Pelastustiedosta 8/2015, joka ilmestyy 4. marraskuuta.

Lue lisää