Kalusto 1.12.2022

Suomalaisille pelastusajoneuvoille uusi aluevaltaus Etelä-Amerikasta – Kaarinassa valmistuu nostolavakalustoa Chileen ja pian muuallekin Latinalaisessa Amerikassa

NRG:n pelastusautot mahtuvat paremmin liikkumaan Etelä-Amerikan ruuhkaisten miljoonakaupunkien kaduilla kuin yhdysvaltalaisten standardien mukaan valmistetut.

NRG:n pelastusautot mahtuvat paremmin liikkumaan Etelä-Amerikan ruuhkaisten miljoonakaupunkien kaduilla kuin yhdysvaltalaisten standardien mukaan valmistetut.

Suomalaisille pelastusajoneuvoille löytyy uusi vientialue Latinalaisesta Amerikasta. Kaarinassa Nordic Rescue Groupin omistamalla Vema Liftin tehtaalla valmistuu nostolava-autoja, joista ollaan kiinnostuneita Etelä-Amerikassa. Ensimmäinen nostolava-auto meni kaupaksi Chileen. Sinne odotetaan myös puolen kymmenen auton kauppa ja Uruguay on niin ikään kiinnostunut suomalaisesta pelastusajoneuvosta ja ensimmäistä kauppaa odotetaan.

”Olemme toimineet Etelä-Amerikassa vasta tämän vuoden keväästä saakka. Uusia markkina-alueita alettiin katsoa Kiinan viennin vähennettyä, mutta nyt sielläkin on taas kasvua havaittavissa. NRG:n pääsyä Chilen ja Uruguayn markkinoille on helpottanut se, että yhtiön pelastusajoneuvot ovat jenkkipaloautoihin verrattuna kevyempiä ja teknisempiä”, myynti- ja markkinointijohtaja Marko Kärkkäinen sanoo.

Etelä-Amerikan ruuhkaisissa miljoonakaupungeissa NRG:n pelastusautot mahtuvat paremmin liikkumaan kapeilla kaduilla kuin jenkkistandardien mukaan valmistetut.

”Vankka kokemus Euroopasta ja Kiinasta on opettanut meidät operoimaan ketterästi ja tunnistamaan paikalliset vaatimukset”, Kärkkäinen toteaa

”Kilpaillulla toimialalla olemme erottautuneet valikoimalla, työn laadulla, älykkäällä teknologialla sekä kokemuksella.”

Yhdeltä toimittajalta kaikki ratkaisut

Tällä hetkellä NRG:llä on paikallisia yhteistyökumppaneita Uruguayssa ja Chilessä. Keskusteluyhteys on avattu myös Brasiliaan, joka kuuluu maailman kymmenen suurimman talousmahdin listalle.

”Esimerkiksi Chilessä ei ole omaa paloautotuotantoa ja se on maailman kuudenneksi suurin tällaisen kaluston tuontialue, jotenka markkinat ovat mittavat”.

Kärkkäinen korostaa, että asiantuntijuuden ja osaamisen merkitystä sekä sitä, että ymmärretään paikalliset toimintatavat.

NRG on Etelä-Amerikassa valittu kumppaniksi, koska kaikki ratkaisut pelastusajoneuvoihin löytävät yhden katon alta.

”Myös nostolavojen kehittynyt teknologia sekä ruostumattomasta teräksestä valmistettujen runkojen vahvuus erottavat NRG:n muista eurooppalaisista valmistajista”, Kärkkäinen kertoo.

Nordic Rescue Group on pelastusajoneuvoihin erikoistunut konserni, johon kuuluvat Suomessa toimivat Vema Lift Oy ja Saurus Oy sekä Ruotsissa Sala Brand AB. Nordic Rescue Group on Pohjoismaiden johtava alan yritys, jonka liiketoiminnasta merkittävä osa on kansainvälistä kauppaa. Vuonna 2021 yhtiön liikevaihto oli 37,6 miljoonaa euroa.

Teksti: Esa Aalto Kuva: NRG

Lue lisää