Tutkimus ja viestintä 23.5.2023

Kriittisen viestintäteknologian suurtapahtuma CCW ensimmäistä kertaa Suomessa

Palomestari Juha Toivonen esittelee kriittisen viestintäteknologian suurtapahtumassa Pirkanmaan pelastuslaitoksen uutta johtoyksikköä palomestari Juuso Nummelan kanssa vielä keskiviikkona ja torstaina yhteistyössä Erillisverkkojen kanssa.

Palomestari Juha Toivonen esittelee kriittisen viestintäteknologian suurtapahtumassa Pirkanmaan pelastuslaitoksen uutta johtoyksikköä palomestari Juuso Nummelan kanssa vielä keskiviikkona ja torstaina yhteistyössä Erillisverkkojen kanssa.

Suomessa järjestetään ensimmäistä kertaa kriittisen viestintäteknologian suurtapahtuma Critical Communications World 2023 Helsingin Messukeskuksessa 23.–25. toukokuuta. Erillisverkot on yksi tapahtuman pohjoismaisista isäntäorganisaatioista. Tapahtumassa on laaja kattaus ajankohtaista tietoa, keskusteluja ja näytteilleasettajia ympäri maailmaa. 

Yksi tapahtuman kohokohdista on ensimmäistä kertaa nähtävä viranomaisdemonstraatio, joka kuvaa viranomaisten välistä yhteistyötä ja viestintää onnettomuustilanteessa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Suomen viranomaiskentältä mukana demonstraatiossa ovat pelastustoimi, poliisi, terveystoimi, Rajavartiolaitos ja Hätäkeskuslaitos. Demonstraatiossa käydään läpi, minkälaista viestintää tilanteen hoitamiseen käytännössä tarvitaan ja minkälaisilla välineillä kommunikoidaan. Demonstraatiossa on mukana muun muassa Erillisverkkojen Virve- ja Virve 2 -päätelaitteita sekä ryhmävideopalvelu.

Suomalaiset viranomaiset ja yritykset ovat esitelleet yhteistyötään myös Critical Communications Worldissa, jossa Suomella on ollut oma paviljonki jo vuodesta 2016 lähtien. Jokavuotisen maailmanlaajuisen tapahtuman järjestää kriittisen viranomaisviestinnän kansainvälinen etujärjestö TCCA. Ensimmäinen tapahtuma järjestettiin Berliinissä vuonna 1998, jolloin tapahtuman nimi oli Tetra World Congress.

Pirkanmaalta mukana uusi johtoyksikkö

Suomalaisen kriittisen viestinnän yritykset ja viranomaiset ovat yhdistäneet voimansa Critical Communications Finland -yhteenliittymän osastolle. Mukana tapahtumassa on yhteistyössä Erillisverkkojen kanssa myös Pirkanmaan pelastuslaitos uudella johtoyksiköllään PI32, jonka kotitalli on arkena Nokialla. Palomestarit Juuso Nummela ja Juha Toivonen kertovat muun muassa viranomaisyhteistyöstä ja ryhmävideopalvelusta.

Critical Communications World 2023 -tapahtumaan voi rekisteröityä ilmaiseksi artikkelin alussa olevasta linkistä.

”Esillä on lisäksi demoversio Virven RCS-mobiilityöasemasta, jolla voidaan hallinnoida ja käyttää puheryhmiä. Kerromme vierailijoille myös pohjoismaisesta erikoisuudesta, jossa yksi hätäkeskus välittää tehtävät kaikille eri viranomaisille”, Toivonen kertoo.

Teksti ja kuvat: Kimmo Kaisto

Lue lisää