Oppilasyhdistyksen puheenjohtaja Mauri Salo on toisen vuoden insinööriopiskelija.
Pelastusopiston taloustilanne mietityttää myös opiston oppilasyhdistyksessä.
”Kyllähän se huolestuttaa. Meillä oli pieni kampanja asiasta viime syksynä. Olemme keskustelleet tulevaisuuden näkymistä myös rehtorin kanssa”, yhdistyksen puheenjohtaja Mauri Salo sanoo.
Opiston säästölinja tuntuu opiskelijoiden arjessa siten, että lähiopetusta on supistettu.
”Säästöt on helpoin ottaa käytännön päivistä. Asiakokonaisuus on sama, toistoja ja harjoittavaa opetusta on vain jouduttu nipistämään”, Salo kertoo.
Salo aprikoi, että säästöt saattavat näkyä kunnolla vasta ensi syksynä alkavilla kursseilla.
Hän pitää fiksuna ajatusta, että Pelastusopisto tiivistäisi yhteistyötä Poliisiammattikorkeakoulun kanssa.
”Se on toinen valtion oppilaitos. Hallintoa pystyisi yhdistämään, se olisi jopa ihan loogista. Olisiko mahdollista yhdistää kursseja, hallinnollisia oppeja?”
Salo, 21, opiskelee toista vuotta päällystökurssilla. Hän on ollut mukana palokuntatoiminnassa jo pienestä lähtien.
”Olin jauhesammuttimen kokoinen, kun isäukko vei palokuntaan. Isä on ollut noin 30 vuotta sivutoimisena yksikönjohtajana. Tein sopimuksen 16-vuotiaana, keikoilla on tullut käytyä viitisen vuotta. Ennen armeijaan lähtöä hain kouluihin, tulin tänne pääsykokeeseen ja sain paikan.”
Salo on ollut opiskelija-aktiivi jo lukiossa, koska on aina halunnut vaikuttaa asioihin. Oppilasyhdistys onkin saanut jo paljon aikaan tällä toimikaudella. Yhdistys on satsannut muun muassa ympäristöön ja liikuntaan. Sählyyn on hankittu mailoja, punttisalille äänentoistolaitteet, asuntolan alakerran Letkupubi on pantu täysremonttiin.
Salon mukaan opistolla on hyvä henki aivan kaikkien kesken, niin opiskelijoiden kuin henkilökunnan.
”Yhteistyö pelittää todella hyvin, porukka tulee sanomaan, jos on asiaa. Ei ole sellaista skismaa, että toiset ovat tuleva päällystö ja toiset tulevia palomiehiä, vaan täällä ollaan kaikki samaa laumaa. [Rehtori] Mervikin huikkasi minulle äsken, että mister president.”
Teksti: Kaisu Puranen
Kuva: Esa Aalto