Petri Huru 8.12.2016

» Vierahilla mailla

Tämänkertaisessa blogissa käydään Atlantin takana.

Palo- ja pelastustoimessa kuten myös poliisin ammatissa vaaditaan hyvää fyysistä ja psyykkistä kuntoa. Porukasta löytyy aina myös kilpailuhenkeä ja näin ollen onkin luonnollista että aloillamme järjestetään moninaisia kilpailuja. Yhtenä niistä on joka toinen vuosi järjestettävät WPFG (World Polis and Fire Games) -kilpailut. Kilpailuihin osallistuu toistakymmentätuhatta kilpailijaa maailman eri maista yli kuuteenkymmeneen lajiin. Kilpailuja anovat järjestettäväksi eri kaupungit eripuolilta maapalloa. Itse olen osallistunut kilpailuihin kolmesti (v. 2011 New Yorkissa, v. 2013 Belfastissa ja v. 2015 Fairfaxissa). Kilpailuja kiertäessä onkin luonnollista että niissä muodostuu myös hyviä ystävyyssuhteita eri ammattikuntien ja kansalaisuuksien välille. Näissä kilpailuissa olen ystävystynyt erityisesti kahden Hammond PD:n poliisimiehen kanssa (Marcus May ja Mike Danco). Vuoden 2015 kilpailun jälkeen he esittivätkin kutsun vierailla kaupungissaan Hammondissa, jos liikun ”huudeilla”.  Ensimmäisen vierailun teinkin heti saman vuoden syksyllä talviloman sattuessa sopivaan ajankohtaan ja toisen kerran vierailin siellä nyt marras-joulukuussa aloitellen tämän blogin kirjoitusta. Vierailut ovat avanneet oivan mahdollisuuden tutustua erilaiseen kulttuuriin, pelastuslaitoksiin ja myös poliisin työhön. Lisäksi metsästyksen ollessa yhteinen harrastuksemme olen päässyt myös yhteisille jahtiretkille. Tälläisiä kokemuksia ei pakettimatkoilta saa.

Kuvan kertoessa enemmän kuin tuhat sanaa, julkaistakoon tässä blogissa runsaasti valokuvia saateteksteineen.1

3

Tilastoa vertailtavaksi Hammondin paloasemalta sekä Satakunnan pelastuslaitokselta:

Hammond Fire department

http://www.gohammond.com/departments/fire-department/

Hammond on Chicagon naapurikaupunki ja osa metropolialuetta, väkiluku n. 80 000.

Hälytyksiä n. 13 000 vuodessa

Palomiehiä 155

Paloasemia 7

Paloautoja (engines) 6

Paloautot (trucks – sisältää tikkat) 4

Ambulanssit 4

Satakunnan pelastuslaitos (v.2015 tilastoa)

Hälytyksiä n. 4670

Palomiehiä 168, ensihoitajat 33,VPK:n hälytysosastossa n. 1000

Paloasemia: 7 vakinaisesti miehitettyjä, 45 sopimuspalokuntien asemia

Sammutus- ja säiliöautoja 112

Muita pelastusautoja 18

Nostolavoja 4

Ambulansseja 29 (omia 11)

Muu pelastuskalusto (veneet, mönkijät..) 219

4

Paloaseman kuntosali

5

Valmiushuone, jossa kaikilla on oma vuode.

6

Paloaseman keittiötilat

Hammond Police Department

http://www.hammondpolice.com/index.html

1

2

Marcuksen yöllisen työvuoron myötä avautui mahdollisuus kurkistaa poliisin vaativaan työhön. Edellisenä yönä oli ammuttu naapurikaupungissa rautatiepoliisi. Suojaliivit eivät siis olleet mitenkään liioitellut. Kaikki kunnia heidän työlleen!

7

Miken kautta oli mahdollisuus päästä tutustumaan paikalliseen metsästyskulttuuriin. Tänä vuonna saaliiksi kertyi vain kokemusta sekä ystävien jälleentapaaminen.

8

5

Kun WPFG-kilpailuissa yhdistävä laji on ampuminen, niin lienee ilmeistä että myös tavatessa käydään ampumaradalla. On aina mukava saada hyvän ampujan ”päänahka” eikä liene epäselvää kenen päänahka on viety…

3

Kiekkokaupungissa vieraillessa tuli luonnollisesti käytyä myös Chicago Blackhawksin matsissa United Centerissä.

4

 

Petri Huru

Jaa artikkeli

Lue lisää