jäädytys 5.12.2014

Vepari liukkaalla jäällä

Vepareiden luistinratojen jäädyttämisistä on noussut valtakunnallinen haloo ja vepari ihmettelee miksi – hän on ku suihkuputkel päähän lyöty.

Vepari on käynyt yhteiskunnan paloautolla tekemässä työtä, josta se laskuttaa ja työntää sitten sädekehä päänsä päällä setelit järjestön omaan pussiin. Mihinkäs sitten? – On taas tullut jeesattua lapsia – maksusta.

Vepari itse pitää ansaintatoimintaansa täysin hyväksyttävänä ja jopa pöyristyy, kun joku uskaltaa puuttua hänen bisneksiinsä. Niidenhän piti olla palokunnanmuurilla suojattu.
Myös vepareiden presidentti I. Kujala antaa mediassa asiaa sympatiseeraavia kommentteja ja pahoittelee, että jäät jäävät nyt jäädyttämättä, kun veparit eivät saa rahojaan. Jos hommasta ei saa enää periä maksua, niin jäitähän ei jäädytetä. Luistelkoon mukulat vaikka saunankaakeleilla. Kukas sitä nyt vapaaehtoisesti ilman palkkiota auttaisi? – Ei ainakaan vapaaehtoinen palokunta, johan sen kertoo järjestöä esittelevän kirjan kunniakas nimikin: Vapaaehtoista on vain liittyminen. Money talks!

Valvova viranomainen on kuitenkin puuttunut vapaaehtoisten rahastajien jäädytystoimintaan. Eikä syyttä. Kyllä veparit saavat hankkia saunailtarahansa jollakin muulla tavalla. Varoja voidaan kyllä hankkia, mutta ei yhteiskunnan kalustolla, ellei yhteiskunnalle korvata kaluston käytöstä.

Valvova viranomainen sanoo, että paloautolla luistinratoja maksusta jäädyttävä vepari voi viedä yrittäjältä rahat. Vepareiden presidentti Kujala ilmoittaa ykskantaan, ettei yksikään ammattiautoilija ole valittanut hänelle vepareiden juovan heidän säiliöistään. Kujala ei älyä, että hän ei ole virallinen valituskanava ja epävirallisenakin kanavana vaikeasti kohdistettava. Missä Kujala on ilmoittanut, että hänelle voi valittaa, jos vepareiden luistinratarahastus alkaa sapettaa – tuskin missään.

Voisiko tällaisen jäädytyskeikan tehdä organisaation nimissä ilman veloitusta? – Ei, sillä saunamakkaran päälle täytyy saada sinappia.

Ilman saunoja ja makkaroita tuntuu, että vepari on maksua vastaan jäädyttämisessä liukkaalla jäällä.

Kiitos, että sain sanoa!

Jaa artikkeli

Lue lisää