Joulupuuro 15.12.2014

Kaneliöverit

Suomen metropolialueella vedettiin kanelitangot sieraimiin – ja syvälle. Tuloksena oli kaneliöverit. Päiväkotilapsilta kiellettiin riisipuurokanelit juuri joulun alla – ei ravistustakaan enää.

Joku keksi vuoden 2014 joulun alla, että kaneli on myrkkyä maksalle. Reilut pari tuhatta vuotta kaneli on kuulunut joulupuuron päälle kuin Jeesus-lapsi joulukuvaelmaan. 
Toistaiseksi kalmistoista ei ole kaivettu takaisin yhtään kaneliruumista eikä ambulanssit ole kiidättäneet sairaalaan ensimmäistäkään kanelikramppaajaa. Kramppaajat, kuten tiedämme, saavat tilansa toisesta maksalle haitallisesta aineesta – ei ensinkään kanelista. Tiedossamme ei ole yhtään kohtalokasta kanelinravistusta.
Peruskanelia voi 50-kiloinen ihminen tempoa ilman myrkytysvaaraa 5 gramman viivan päivässä, laittikanelia voi imuroida huolettomammin, mutta se ei kuulemma maistu yhtä jäykälle ja sitä pitää etsiä luontaistuotekaupoista.
Hetkellinen jäykänkään kanelin liikakäyttö, esimerkiksi päivittäinen joulunodotusajan käyttö ei johda maksan sairaalloiseen kanelisoitumiseen – hyperkaneliaan. Satunnaisemmastakaan kuten päiväkotialtistuksesta ei ole haittaa senkään vertaa. Silti pikkuipanoiden joulupuurot on pilattu. Kaikkiin Helsingin ja Espoon päiväkotien kanelisirottimiin on asennettu sokealaipat – ”ei murustakaan enää”, sanoo saivarteleva aikuinen. Hänelle tiedoksi: Joulupuuro ei ole mitään ilman kanelia.
Mitä kanelinkieltäjä aikoo totaalistopilla saavuttaa – kuolemanko aikoo välttää?
Kanelit takaisin päiväkotipuuroihin ja sassiin! Ensimmäiset ja ainoat överit on nyt vedetty. Ne yliannostukset hoituvat keskustelulla ja kunnon glöginollauksella. Hei aikuiset – ihan oikeesti!
Päiväkotilapset – nyrkkiä pöytään: ”Kanelia perkele!”
Kiitos, että sain sanoa!
Jaa artikkeli

Lue lisää