Kiitos että sain sanoa 27.12.2014

Sankariörkit tekivät sydäntä tykyttävän tempauksen suljetulla osastolla

Viinaanmenevät anonyymit palomiehet -yhdistys (VAP) järjesti tahdonvastaiseen hoitoon joutuneille yhdistyskollegoilleen tosi yllätyksen. Vapaalla jalalla olleet VAP-palomiehet kiipesivät hoitolaitoksen katolle ja laskeutuivat köysillä örkeiksi pukeutuneina seitsemännessä kerroksessa olevan suljetun osaston ikkunaan. Yksi palomiehistä oli pukeutunut mustekalaörkiksi, jonka kaikki kädet olivat erilaisia käärmeitä, toinen oli pukeutunut alien-tyyppiseksi mutaationilviäiseksi ja kolmas esitti jättiläismäistä hämähäkkiä, joka oli ajellut itsensä huolimattomasti kaljuksi siten, että sen kehossa oli vuotavia verinaarmuja. Kaikki VAP-palomies-örkit käyttäytivät ikunan takana uhkaavasti: möykäten, kolistellen ja kurlaamalla aika-ajoin Cambina-merkkisellä katkerolla sekä sylkemällä sitä ikkunaan. Lisäksi verinaarmuilla ollut kalju jättäiläishämähäkki siveli silloin tällöin Mobilat-nimistä voidetta vuotaviin haavoihinsa. Näytös oli kuitenkin pitkittynyttä krapulatilaa poteville potilaille himpun verran liikaa. Tahdonvastaisen hoidon ryhmäterapiaistuntoa piristämään tarkoitettu yllätyspläjäys ei toiminut vapaalla olleiden VAP-palomiesten suunnittelemalla tavalla. Kaikki terapiaistunnossa olleet saivat eriasteisia kohtauksia. Ne terapiassa olleet, jotka eivät saaneet sairauskohtausta tai vaipuneet koomaan, alkoivat käyttäytyä agressiivisesti ja itsetuhoisesti.
Poliisi otti kiinni seitsemännessä kerroksessa killuneen käärmekätisen mustekalaörkin, kaljuksi ajellun jätttiläishämähäkin ja alien-tyyppisen mutaationilviäisen. Kuulusteluissa sankariörkit kertoivat yllättyneensä osaston potilaiden reaktioista ja pitivät toimintaansa täysin normaalina työyhteisöhauskuutuksena.
– Halusimme vain piristää osaston potilaita, eiks ne nyt huumoria ymmärrä, totesi alien-tyyppinen mutaationilviäinen.
Omien sanojensa mukaan sankariörkit tahtoivat vain hyvää ja kertoivat tehneensä asemalla paljon pahempiakin piloja. He myös väittivät toimintansa olleen täysin nomaalia työyhteisön leikinlaskua ja he kertoivat pitävänsä sen avulla aseman työhyvinvointia yllä.
– Viime vuoden Kunta10-tutkimuksessakin saimme työhyvinvoinnista täydet viisi pistettä, vaikka suurin osa jätti siihen kokonaan vastaamatta, jättiläishämähäkki perustelee.
– Se joka ei tällaista kestä, ei kuulu palokuntaan, väitti puolestaan käärmekätinen mustekalaörkki.
Sankariörkit aikovat poliisin väliintulosta huolimatta jatkaa toimintaansa. He ovat sitä mieltä, että nyky-yhteiskunnan yliholhoava asenne on haitaksi kaikelle, niin vakavalle kuin hauskallekin toiminnalle.

Hoidonaikaisesta örkityksestä ehkä tutkimus

Hoitolaitoksen suljetun osaston hallusinaatiomaisteri Leo Leposide arvioi, että örkkitempaus on ensikokemuksista huolimatta tutkimisen arvoinen asia. Se, miten hoitojakson aikana koetut todelliset örkit vaikuttavat pitkittyneen jurassic parkin kokemiseen, on vielä kyntämätön sarka. – Missään tapauksessa yksi huono kokemus tästä asiasta ei anna praktiikkaa laatia minkään asteisia hoitosuosituksia, Leposide sanoo. Hallusinaatiomaisteri Leposide onkin ollut jo yhteydessä palokunnan kyöysivastaavaan Mikael Hirttosilmukaan. Lepositeen ajatus olisi tutkia, että voiko randomörkki pelästyttää potilaan niin pahanpäiväisesti, että kuntouminen alkaisikin nopeammin. Hirttosilmukka näkee hoitolaitoksen ja palokunnan työssä vahvan synergiahyödyn.

Tähän uutiseen liittyvät muut uutiset:
Palomiehet tekivät sydäntä lämmittävän joulutempauksen Lastenklinikalla
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1419317329423.html?fb_action_ids=10153001462058729&fb_action_types=og.shares

Jaa artikkeli

Lue lisää