keksi 3.1.2015

Kun työpariin voi oikeasti luottaa

Parityöskentelyssä on etua kun tuntee kollegansa. Kun tuntee kollegansa riittävän hyvin, voi tehdä tärkeitä päätöksiä niinsanotusti kajoamatta itse ollenkaan päätettävään asiaan. Tällöin päätös syntyy luotettuun kollegaan 100-prosenttisesti tukeutuen.

Tunnen aika hyvin tiimin, johon kuuluvat 9- ja 7-vuotiaat siskokset. On hämmästyttävää, miten luottamus toiseen toimii myös makuasioissa, siinäkin tapakusessa kun makuasiat menevät joka asiassa ristiin. Toinen tykkää ketsupista yli kaiken, toinen ei käytä koskaan sitä. Toinen syö pikaruokalassa aina hampparin ja toinen nugetit. Toinen tykkää makaronilaatikosta, josta toinen ei perusta. Toinen ei tykkää jäätelöstä ja vain valituista mehujäistäkin, mutta toinen vetää kaikki palastealtaan herkut  hyvällä maitilla. Toinen tykkää mansikkahillosta, mutta toinen vaatii sen aina vadelmaisena, johon mansikasta pitävä ei koske.
Parityöskentelyä tarvittiin, kun keittiönpöydälle oli ilmaantunut uudenlainen keksipaketti. Virkaiältään nuorempi joutui tietysti tekemään likaisen työn. ”Maista sinä ensin, niin minä päätän sitten”, kuului virkaiältään vanhemman sanat. Nuorempi ja rohkeampi teki työtä käskettyä. ”Ihan hyvää”, hän totesi.
”Sitten minä en ota, meillä on niin erilainen maku”, totesi virkaiältään vanhempi. Hän ei suostutteluiden jälkeenkään suostunut maistamaan keksejä. 
Kun tuntee työparinsa todella hyvin, häneen voi oikeasti luottaa.
Jaa artikkeli

Lue lisää