ei oo 5.1.2015

"Mä tuon lämpimät pöytään"

”Mc Hampurilaisateria Cociksella”, pikaruokalan asiakas pyytää.
”Mc Hampurilaisateria Cociksella, selvä”, pikaruokalan myyjä toistaa.
Tarjottimelle pamahtaa pahvinen limumuki, myyjä katsoo asiakasta silmiin ja sanoo: ”Mä tuon lämpimät pöytään.”
Pikaruokalassa ”mä tuon lämpimät pöytään” tarkoittaa, että mitään tilatuista ruoista ei ole valmiina ja asiakas voi aloitella ruokahetkensä lipittämällä tipattoman ajan aperitiiviksi kylmää limpparia.
Jos pikaruokalan myyjä haluaa vaihtelua ”ei oo”-repliikkiinsä, hän voisi käyttää ”mä tuon lämpimät pöytään” -fraasin sijasta ilmaisuja aterian osasta, joka on valmiina. Tällöin kylmää limua sisältävän pahvivaasin voisi saattaa asiakkaan haltuun sanoin: ”täs ois kylmät alkuun” tai ”täs ois odotellessa märkää”.
Asiakkaan kuulemma pitäisi olla tyytyväinen, kun hän kuulee sanat: ”mä tuon lämpimät pöytään” – koska silloin erityisesti tietää saavansa tuoretta tavaraa.
Joskus tuoreen tekeminen voi asiakkaasta kestää liian kauan, tällöin hän voi tehdä ”yhden miehen protestin” ja käydä ilmoittamassa siitä tiskille samalla kuin äänestää jaloillaan. Protestista voi ilmoittaa vaikkapa sanoin: ”mä tein lämpimät pöytään”.
Kiitos, että sain sanoa!
Jaa artikkeli

Lue lisää