empiirinen kokemuspaja 1.2.2015

Testi onnistui vaikka testaaja nukahti

Koemakaajamme tänään: johtaja U. Turhapuro – Water-vesipatja on paras.”

Näyteikkunaan tekstattu kyltti kertoi kaiken oleellisen, kun kaikkien tuntema hulttio oli vihdoin saanut hänen kropalleen sopivaa työtä. Johtaja U. Turhapuro pötkötti näyteikkunassa Water-vesipatjalla hirsiä vedellen. Hän oli töissä testaajana.
Myös ”kaljanmaistelu” kuuluu legendaarisiin Turhapuron testauksiin.
Palomiehen tsekkipäivä jatkaa Uuno Turhapuron viitoittamalla tiellä. Se kokeilee käytännössä erilaisia pelastusalan tuotteita ja kertoo kokemuksistaan Pelastustieto-lehdessä ja Palomiehen tsekkipäivässä Kiitos, että sain sanoa -blogissa.

Ensimmäisenä Palomiehen tsekkipäivään ilmestyi kuutionmallinen pieni paketti. Teipit halki ja taittuvien kansien alta ilmestyi käsineitä – työkäsineitä. Käsineiden mukana tullut saateteksti kysyi: Sopivatko käsineet pelastustoimen käyttöön?
Palomiehen tsekkipäivä ottaa asiasta selvää! Ei kun hanskat paloasemalle mukaan ja toimintaa. 

Myös muuta mielenkiintoista testattavaa on tarjolla. Se, että peruuttaako paloaseman pihaan uusia kalusteita testiin tuova pakettiauto, ei enää ole yksittäisen palomiehen päätettävissä. Mutta mitään kokeilua ei kuopata suoralta kädeltä. Kaikkea kannattaa tarjota.

Palomiehen tsekkipäivä tulee apinoimaan konkreettisesti Uuno Turhapuron raivaamaa polkua, kun testiin on tulossa lepotarvikkeita. 

Aluksi, kun niitä tarjottiin testattavaksi, oli pohdittava, kuuluvatko nämäkin tuotteet palomiehen tsekkipäivään?
Vastaus perusteineen on hyvin yksiselitteinen: Kuuluvat!
Palomiehet kyselevät monesti pilaillen: Mikä heidän työvälineistään on käytetyin? Maallikko saattaa vastata, että ”letku”. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Palomiesten villin legendan mukaan käytetyin väline on katuharja. Ehkä siksi sen käyttöön on luotu oma tekniikkakin: Kaksi työntöä ja yksi kopautus. 
Siinä missä jokaisella palomiehellä on kokemusta katuharjasta ja sen käytön yleisyydestä, on heillä varmasti näkemys myös lepovälineiden käytön yleisyydestä suhteutettuna yleisimmäksi päätettyyn katuharjaan.

Empiirinen kokemuspaja aloittaa toimintansa – pysykää blogilla!

Kiitos, että sain sanoa!

Jaa artikkeli

Lue lisää