Arkistojuttu

Nestekaasurekka ojaan – suuronnettomuus lähellä 4/2002

Helsingin suunnasta Valtatie 2:ta ajanut säiliöauto oli täydessä nestekaasulastissa matkalla Porvoon Sköldvikistä Kemira Pigmentsin tehtaalle
Poriin, kun se joutui väistämään kahta rinnakkain vastaan ajanutta henkilöautoa. Onnettomuuden hoitamisessa meni Harjavallan pelastuslaitokselta
51 tuntia.

Helsingin suunnasta Valtatie 2:ta ajanut säiliöauto oli täydessä nestekaasulastissa matkalla Porvoon Sköldvikistä Kemira Pigmentsin tehtaalle Poriin, kun se joutui väistämään kahta rinnakkain vastaan ajanutta henkilöautoa. Onnettomuuden hoitamisessa meni Harjavallan pelastuslaitokselta 51 tuntia.

Säiliöauto oli täydessä nestekaasulastissa matkalla Porvoon Sköldvikistä Kemira Pigmentsin tehtaalle Poriin keskiviikkona 3. huhtikuuta 2002. Onnettomuus sattui kello 16:n aikaan, kun Helsingin suunnasta valtatie 2:ta ajanut säiliöauto joutui säiliöauton kuljettajan mukaan väistämään kahta rinnakkain vastaan ajanutta henkilöautoa. Säiliöauton etupyörä putosi asfaltilta soralle, ja auto ajautui päin alikulkukäytävän kaidetta. Perävaunu lensi ilmaan ja kaatui metsän puolelle. Matkalla se kaatoi muutamia mäntyjä. Säiliöauto kaatui poikittain tielle.

Säiliöt olivat täynnä. Niissä oli 28000 kiloa räjähdysherkkää nestekaasua. Onneksi säiliöt pysyivät ehjinä, eikä nestekaasua päässyt ympäristöön. Säiliöiden imeminen tyhjiin ja rekan siirtäminen turvallisesti pois tien poskesta vei kaksi vuorokautta. Mahdollisesti kyseessä oli Suomen pahin nestekaasuonnettomuus.

Lataa PDF ja lue koko vs. palopäällikkö Tauno Soraluoman artikkeli Pelastustiedossa 4/2002.

Lue lisää