ajatuksia 14.10.2014

Yhdellä pinkkipaita, kaikilla pinkkipaita!

Lokakuu on Jacksonvillessä aikaa, jolloin noin 1200 palomiestä pukeutuu pinkkiin T-paitaan.

Kuukauden ajan firefighterit pukeutui jokaiseen työvuoroon mukavan pirteään paitaan, joka kyllä herätti huomiota kansalaisten keskuudessa. Monta kertaa naiset tulivat kiittelemään tekemästämme arvokkaasta hyväntekeväisyystyöstä.
Tuon paitakampanjan tarkoitus on osoittaa tukea naisille, taistelussa rintasyöpää vastaan. Jokainen palomies ”osti” tuon kyseisen paidan, joka maksoi muistaakseni 10$. Paidoista kertyneet varat lahjoitettiin rintasyöpää vastaan.

JFRD:n miehistöä
 

Tässä taas asia, mitä voisi myös miettiä täällä kylmässä pohjolassa. Miksei meidän ammattikunta voisi ottaa mallia tuosta amerikan touhusta? Voisimme tehdä lukemattoman määrän erilaista hyväntekeväisyystyötä pienellä vaivalla ja samalla ammattimme arvostus nousisi muuallakin kuin Iltalehden arvostetuimmat ammatit top-10 listalla.

Mielestäni pelastuslaitoksen johdolla on kaikki avaimet alkaa halutessaan toteuttaamaan hyväntekeväisyyttä osana työtämme. Meillä tuntuu olevan todella tiukat virkavaatetusohjeet ja näistä ei juurikaan saa poiketa. -Kuka sen määrää, kysympä vaan?
Sen kyllä ymmärrän, että tällä ohjeistuksella vältetään se, ettei kaikilla ole kohta erilainen vaatetus työvuorossa. Sehän tekisi tuosta vaaroja pelkäämättömästä joukkueesta, vain porukan epäammattimaisia puuhastelijoita. 😉

Itse olen sitä mieltä, että olisin valmis ottamaan kuitenkin tuon riskin. Komennon tulisi kuulua seuraavasti; -Yhdellä pinkkipaita, kaikilla pinkkipaita!

                                                                Yhdessä eteenpäin”

JFRD:n oppipoika
Jaa artikkeli

Lue lisää