Pelastajakurssi 65 4.1.2010

Blogin lukeminen

Hyvä lukija,

Silmäilin tuossa hieman aikani kuluksi blogin statistiikkaa ja panin merkille sen, että suurin osa lukijakuntaa ei kenties löydä blogista kaikkea sitä, mitä siellä on tarjolla. Tämä johtuu pelkästään siitä, että minulla ei ole mahdollisuutta muokata blogipohjasta sellaista, että se palvelisi lukijaa parhaimmalla mahdollisella tavalla. Blogi sisältää niin paljon kuvia, että en voi asettaa kaikkia merkintöjä ns. etusivulle, koska tällöin sivun lataaminen kestäisi aivan liian kauan. Blogin hallinnasta ei myöskään ole mahdollista asettaa merkintöjä käänteiseen järjestykseen. En ymmärrä miksi, mutta asian kanssa on vain tultava toimeen.

Seuraavaksi muutama sana blogin rakenteesta. Jokaisella sivulla näytetään maksimissaan viisi (5) blogimerkintää. Tästä pääsemmekin käsiksi siihen asiaan, mikä tuottaa ongelmia. Jokaisella kuukaudella on luonnollisesti tietty määrä merkintöjä (lukumäärä suluissa kuukauden perässä). Jos merkintöjä on valitsemallasi kuukaudella enemmän kuin viisi (5), on sivun vasemmassa alakulmassa linkki “vanhemmat kirjoitukset”. Klikkaamalla linkkiä selain näyttää vielä lisää vanhempia merkintöjä valitsemaltasi kuukaudelta.

Lopuksi vielä muutama sana tuosta lukijalaskurista. Kyseinen laskuri ottaa ylös vierailijan IP-osoitteen eli samasta osoitteesta useammin vieraileva lukija, ei kasvata lukemaa kuin ainoastaan ensimmäisellä käynnillään. Näin laskurin ilmoittama lukema säilyy mahdollisimman realistisena.

Toivottavasti ylläoleva opastus auttaa sinua löytämään haluamasi paremmin.

-Jukka-

Jaa artikkeli

Lue lisää