Yleinen 12.1.2015

Yöllinen vierailu paloasemalla!

Sataa sataa muttei ropise, sataa hiljalleen leijuen, välillä hiljempaa ja välillä taivaan täydeltä! Sitähän se talvi on! Pääsi jo unohtumaan kun viime talvena ei lunta ollut oikein nimeksikään normaali talveen verrattuna. No nyt näyttää siltä että tulee kahden talven lumet kertaheitolla. Kyllä on pääsyt taas lumitöiden makuun ja lisää tulee koko ajan. Eihän siinä mitään, hyvää kuntoiluahan se on mutta kun loppuu omasta pihasta tila mihin sitä työntelee. En minä valita mutta kyrsiihän se vähän. Pitäisi edes hieman pitemmän tauon välillä eikä sataisi joka päivä.
Lumi on myös työllistänyt meitä pelastuslaitoksen porukkaakin ja tietysti sähköyhtiöiden porukkaa myös. Lumi on kerääntynyt sähkö- ja puhelinlangoille ja aiheuttaa sähkökatkoja kun langat rapsahtelee poikki tai muuten puut on niiden päällä. Sähkölangoille kaatuneisiin puihin me ei yleensä kosketa, koska ne kuuluu sähköyhtiöille itselleen. Tien päälle kaatuneet puut käydään kyllä raivaamassa pois ja niitä on nyt riittänyt. On tainnut olla koko Pohjois-Savon palokunnat yhtäaikaa menossa puun raivaus keikoilla. Helikopterikin on otettu Savon Voimalla käyttöön ja se tekee pitkää päivää raivatessaan isoimpien linjojen päältä oksia pois.

Lumisesta ja liukkaasta kelistä on ottanut kaikki irti myös se rallikuskin alku, joka yritti ajaa paloaseman nosto-ovesta sisään! Yritys oli kyllä hyvä mutta sihti ei ollut kohdallaan ja osui ensi pilariin ja siitä oveen joka painui n. metrin verran sisään. Öljyt oli myös karannut moottorista että ei se pitkälle ole pötkinyt sen jälkeen.
Toisaalta mietin että olisiko kyseinen kuski ollut halukas liittymään palokuntaan mutta ei tiennyt muuta tapaa ottaa yhteyttä ja tulla käymään. Toisaalta ajankohtakin oli väärä kun asemalla ei ole vuorokautista työvuoroa vaan päivävahvuus, että myös kellon tuntemus olis myös iso etu näissä hommissa. Kehotankin ottamaan uudestaan yhteyttä mutta virka-aikana ja mieluummin kävellen sisään ovesta.

Näihin tunnelmiin, ajakaa varovasti!

Jaa artikkeli

Lue lisää