Pelastustieto blogi 27.4.2016

Arvojen mukaisesti suvaitsevaisuuden airut

Ruotsin kriisinhallintaviraston tuoreimmassa uutiskirjeessä toivotettiin tervetulleeksi Stockholm Pride- tapahtumaan kesällä 2016. Siitä heräsi ajatus kysyä Helsingin pelastuslaitokselta, voitaisiinko meillä toimia samalla tavalla? Miksi ei voisi, vastasi viestintäpäällikkö. Helsinki Pridea järjestävät vastasivat, että viranomaiset toki turvaavat tapahtumaa, mutta ajatus osallistumisesta tapahtumaan ei ollut käynyt mielessä. Tai, sen verran oli, että Puolustusvoimia ollaan aikeissa kysyä mukaan. Soittokunta soittamaan sateenkaariväen paraatiin. Pelastustoimikin sopisi hyvin, vastattiin.

Tukholman tapahtumassa sikäläinen pelastuslaitos on ollut mukana jo vuodesta 2008 alkaen. Samana vuonna pääkaupungin pelastusjohtaja tuli niin sanotusti ulos kaapista. Hän kertoi olevansa homoseksuaali.

Ilman kaapista ulos tulojakin pelastustoimi voisi arvojensakin mukaisesti näyttää olevansa suvaitsevaisuuden airut. Osallistumalla esimerkiksi Pride-paraatiin pelastusala voisi konkreettisesti näyttää kannattavansa suvaitsevaisuutta, mikä voisi rohkaista tulevaisuudessa alan työntekijöitä olemaan sellaisia kuin he ovat, ilman pelkoa syrjimisestä ja leimaamisesta.

Teksti: Esa Aalto

Jaa artikkeli

Lue lisää