Pelastustieto blogi 28.7.2017

Kesäjatkis, osa 8: Rohkaisuryyppy kentällä

Finnarin suora lento lähti terminaalista 2.

Finnarin suora lento lähti terminaalista 2.

Jare ei saanut kunnolla unta koko yönä. Oliko tässä nyt mitään järkeä lähteä Lontooseen kesäromanssin perään? Päätöstä helpotti kyllä se, että Jaren lapsista vanhempi, 20-vuotias tytär Minea, opiskeli matkailu- ja hotellialaa Watfordissa lähellä Lontoota. Jare menisi muka tervehtimään tytärtään ja katselisi samalla Lontoon nähtävyyksiä. Ei hän uskaltanut kertoa Leenasta mitään, kun ero lasten äidistä oli ollut niin sotkuinen. Itseään ja ammattiaan Jare syytti siitä, että kävi niin kuin kävi. Hänelle ei ollut helppoa puhua tunteistaan ja palomiehen työn paineista. Vuosia eron jälkeen Jare oli märehtinyt menneitä, ja mitä olisi pitänyt tehdä toisin, varmaankin puhua enemmän.

Jare keitti vahvat aamusumpit ja tilasi taksin Veikkolaan. Hän lähetti vielä tekstarit parhaalle kaverilleen Jonelle ja Minealle. Oli ollut puhetta mennä mökille viettämään äijien laatuviikonloppua mäyräkoirineen ja kabanosseineen, mutta se sai nyt jäädä loppukesään. Jonellekin hän kertoi menevänsä tyttärensä luo. Muuten tulisi rankkaa herjaa viidenkympin villityksestä sun muusta. Ikä oli herkkä paikka, vaikka nythän sitä on kuulemma kokemusta ja harmaata charmia ohimoilla.

Taksamittari kilahti 65 euroon. Finnarin suora lento lähti terminaalista 2. Vähän jännitti turvatarkastus ja muut lentorutiinit. Muutenkin hirvitti, että tankeroenglannilla pitäisi selvitä. Koneeseen nousuun oli vielä pari tuntia aikaa, joten Jare suunnisti Oak Barreliin rohkaisuryypylle.

Pelastustiedon porukka kirjoittaa vuorotellen kesäistä jatkotarinaa. Osa 9 tulossa ensi viikolla!

Lue lisää