Pelastustieto blogi 22.12.2015

Kiitos on kaunis ele

Valmistuvat opiskelijat kiittävät perinteisesti läheisiään kumartamalla heille. Näemmekö saman nyt virtuaalisesti?

Valmistuvat opiskelijat kiittävät perinteisesti läheisiään kumartamalla heille. Näemmekö saman nyt virtuaalisesti?

Kiitos ei ole kirosana, lauletaan laulussa. Ei ole. Se on lyhyt sana, jonka sanominen tuottaa yllättävän monelle vaikeuksia.

Pelastusopiston päättäjäisjuhlassa on otettu kauniiksi ja hienoksi tavaksi muistaa läheisiä. Salin lattiaan on teipattu ruksi, jossa todistuksensa saavat opiskelijat pysähtyvät ja kumartavat läheisilleen. He lausuvat siinä sanattoman kiitoksen omille tukijoukoilleen. Läheisilleen, jotka monin erin tavoin tukevat ammattiin valmistuvaa opiskelijaa. Monet opistossa opiskelevat ovat aikuisopiskelijoita. Heillä on myös pientä jälkikasvua. Kotona arjen pyörittämisessä toisella vanhemmalla on iso rooli, kun Petosella ammattiin opiskeleva keskittyy opintoihinsa.

Näin joulun aikaan on monissa opinahjoissa vietetty mieliinpainuvia päättäjäisjuhlia. Pelastusopiston päättäjäisjuhlat herkistävät aina mielen niin syksyllä kuin keväällä. Pelastusopistossa eletään taloudellisesti vaikeaa aikaa. Näin yleisesti hankalana taloudellisena aikana ei voi kuin toivoa, että opisto selviää talouskurimuksen yli ja pystyy jatkossakin tuottamaan kentälle hyvän koulutuksen saaneita työntekijöitä. Turvallisuuden jokaiselle lenkille. Saumattoman yhteistyön tekijöitä.

Opiston juhlassa on perinne, että päättävän kurssin opiskelija pitää puheen. Hätäkeskuspäivystäjäksi valmistuneen Lilly Niemen puheen yhteydessä pelastajaksi valmistuneet muistivat tulevia kollegoitaan hätäkeskuksissa yhteisellä rukouksella:

HÄKE päivystäjä meidän,
joka istut siellä montussa.
Tulkoon sinun tehtäväsi,
tapahtukoon sinun tahtosi
niin pelastajille, ensihoitajille kuin poliiseillekin.
Anna meille tänä päivänä
meidän jokapäiväinen keikkamme,
ja anna meille meidän keikkojen siirtelymme anteeksi,
niinkuin mekin anteeksi annamme teille,
kun kuulemme linjoilla teidän turhautumisenne.
Äläkä hermostu,
kun statustelemme miten sattuu,
vaan ymmärrä meidänkin virheemme.
Sillä sinun on hälytysohje, tangentti ja paikannusjärjestelmä,
iankaikkisesti.

Rauhallista joulun aikaa kaikille.

Esa Aalto
päätoimittaja

 

Jaa artikkeli

Lue lisää