Pelastustieto blogi 9.7.2015

Suurennuslasin alla

Kirjoittaja Mira Leinonen työskentelee projektipäällikkönä ja toimii Anjalan VPK:ssa. Sähköposti: mirafoni112@gmail.com.

Kirjoittaja Mira Leinonen työskentelee projektipäällikkönä ja toimii Anjalan VPK:ssa. Sähköposti: mirafoni112@gmail.com.

Saimme kuluvalla viikolla uusia opiskelijoita Helsingin pelastuskouluun. Kahdesta opiskelijasta on kohistu heti tuloksien julkistamisen jälkeen, he kun sattuvat olemaan naisia, Sanna Elonen ja Suvi Suojalehto. Aivan mielettömän hieno juttu Sannalta ja Suvilta selvittää tie kouluun, lämpimät onnittelut siitä! Daamit ovatkin joutuneet juosta nyt haastattelusta toiseen kertaamassa fiiliksiään. Heiltä myös Pelastuskoulun rehtorin mukaan vaaditaan samaa kuin miehiltä eivätkä he voi piiloutua sen taa, että ovat naisia. Jep.

Naisia selkeästi tarvitsisi olla pelastustoimessa nykyistä enemmän, kun kaksi pääsykokeet selvittänyttä henkilöä aiheuttaa tällaisen julkisuusrumban – lisävaatimuksena naisille pelastustoimen koulutukseen pääsemiseksi näyttää nyt olevan myös kyky käsitellä julkisuutta ja antaa haastatteluja. Toivoisin nyt mimmeille sallittavan opiskelurauhan, jotta he voivat muodostaa rauhassa mielipiteensä edes koko alasta ja opintojen sisällöstä ilman, että joku kaiken aikaa on hengittämässä niskaan. Haastattelujen perusteella on sanottava, että en epäile hetkeäkään, etteivätkö Sanna ja Suvi pärjäisi opinnoissaan ja suurennuslasin alla pärjäävät varmasti vielä paremmin.

Nyt jäitä siis hattuun! Tekemällä sukupuolesta numeroa tehdään pahimmassa tapauksessa karhunpalvelus näiden kahden opiskelijan integroitumista luontevaksi osaksi muuta opiskeluyhteisöä. Ja mitä tulee opintojen suorittamiseen, toivon, että Suvilta ja Sannalta vaaditaan sama kuin miehiltä – mutta toivottavasti se täsmälleen saman suorittaminen sitten riittää.

 

Lue lisää