Pelastustieto blogi 2.3.2017

Tiedonvälitys ei ole ilmaista

Internet on mullistanut monta asiaa, mutta erityisesti tiedonvälitystä. Internetin ihmeellisessä maailmassa on paljon tietoa, mutta liian paljon myös muuta kuin todellista tietoa. Jotta myös verkossa luettavat jutut ovat luotettavia, hyvin kirjoitettuja ja sisällöltään korkeatasoisia, niiden tekemiseen tarvitaan ammattilaisia, toimittajia.

Pelastustieto julkaisi viime vuonna melkein 300 juttua verkkosivullaan. Saman verran julkaistiin juttuja painetuissa lehdissä. Jaamme juttujamme myös sosiaalisessa mediassa, jossa olemme saaneet paljon seuraajia. Julkaisemme verkkosivullamme paljon vapaasti luettavia juttuja, joita toimittajat tekevät. Keräävät tietoa ja työstävät siitä juttuja. Toimittaja on oman alansa ammattilainen.

Monet lehdet ovat alkaneet julkaista tilattavaa aineistoa verkkosivuillaan, sillä median perinteisen toimeentulomallin, paperisen lehden rinnalle ja jopa ohi on tullut verkossa julkaistava materiaali. Näin olemme tehneet mekin. Julkaisemme verkossa painetun lehden juttuja, joita pääsee lukemaan tilaamalla joko verkkotunnukset tai itse painetun lehden. Jokainen painetun lehden tilaaja saa myös täydet oikeudet verkkosivun muuhun aineistoon.

Pelastustieto kerää tulonsa paitsi ilmoitusmyynnistä myös tilaustuloista. Näillä tuloilla maksamme muun muassa palkkaa lehteä tekeville työntekijöille. Toimittajat käyvät eri puolella Suomea tekemässä juttuja, kirjoitamme näkemästämme, pidämme yllä pelastustoimen puheenaiheita, teemme alan uutisia. Jutunteko ei ole ilmaista. Siitä syntyy omat kustannukset.

Pelastustieto-lehteä julkaisee voittoa tavoittelematon yhdistys. Emme siis tee bisnestä, mutta haluamme elää sillä, että tuotamme hyvää sisältöä verkkoon ja painettuun lehteen.

Teksti: Esa Aalto
päätoimittaja

 

Lue lisää