Pelastustoimi 17.3.2020

Interschutz-messut siirtyvät vuodella – samana vuonna myös Turvallisuus -messut

Interschutz-messut järjestetään seuraavan kerran kesällä 2022.

Interschutz-messut järjestetään seuraavan kerran kesällä 2022.

Koronavirus siirtää myös ensi kesäkuussa järjestettäväksi aiotut Interschutz-messut vuodella. Maailman suurin pelastusalan messutapahtuma järjestetään 14.-19.6. 2021 Hannoverissa.

Suomalaiset näytteilleasettajat olivat lähdössä isolla yhteisosastolla, Suomi-paviljongilla messutapahtumaan esittelemään suomalaista pelastustoimen osaamista.

Suomen Palokalustoliikkeiden yhdistyksen puheenjohtaja Timo Kangasniemi sanoo, että valmiit suunnitelmat toteutetaan nyt vuoden kuluttua. Mukana oli kymmenen yritystä yhdessä kahden järjestön, SPEKin ja Palopäällystöliiton kanssa.

”Aika näyttää lähdemmekö samalla kokoonpanolla messuille vai tuleeko vielä uusia mukaan. Voi toki tulla poisjääntejäkin”, Kangasniemi toteaa.

Vuonna 2021 järjestetään myös kotimainen alan suuri messutapahtuma, Turvallisuus-messut. Ne ovat nyt Helsingissä 6.-7. lokakuuta.

”Joskus ennenkin nämä tapahtumat ovat olleet samana vuonna, mutta toki lähekkäin järjestettävät tapahtumat rasittavat osallistujien taloutta saman tilikauden aikana.”

”SPLYn jäsenkunnasta moni on kotimainen tavarantoimittaja, joten ne osallistuvat myös kotimaiseen toimintaan. Vientitoimintaan harjoittaville myös ulkomainen tapahtuma on tärkeä.”

Teksti: Esa Aalto
Kuva: Kaisu Puranen

Lue lisää