Järjestöt 23.3.2015

Iittiläisnuorille Rescue Racen voitto

Helsingin keskustan katukuvaan ilmestyi lauantaina 14. maaliskuuta satoja iloisia, hieman jännittyneitä palokunta-asuissa liikkuvia kuuden hengen palokuntanuorten ryhmiä ohjaajansa kanssa.

Kyseessä oli Markku H. Aarnio -säätiön aloitteesta luotu Rescue Race -kilpailu, joka on uudenlainen turvallisuusajatteluun painottuva palokuntanuorten kilpailu. Tarkoituksena on muun muassa tarjota palokuntanuorille mukava palokuntalaishenkeä ja itsetuntoa nostattava tapahtuma. Kilpailun tarkoituksena on myös lisätä yhteistoimintaa Etelä-Suomen palokuntanuorten välillä ja avata mahdollisuuksia kansainväliseen yhteistyöhön.

Nyt kuudennen kerran järjestettyyn kilpailuun osallistui 35 joukkuetta ympäri Etelä-Suomea eri palokunnista ja yksi joukkue myös Virosta. Kilpailijat liikkuivat keskustan alueella joukkoliikennevälineillä, pääasiassa raitiovaunuilla. Kilpailijat suorittivat erilaisia tehtävärasteja. Rastien aiheita olivat muun muassa alkusammutus, ensiapu ja tutustuminen Erottajan paloaseman torniin sekä Liisankadun Sotamuseoon, johon on ripoteltu kysymyksiä aiheeseen liittyen.

Ensi kertaa kilpailussa oli rasti, jolla nuoret pääsivät tekemään minuutin mittaisen turvallisuusviestintävideon. Videota on tarkoitus jatkossa käyttää opetusmateriaalina nuorisotyössä.

”On hienoa, että nuoret pääsivät tekemään videoita, joka on heille varmasti ihan jokapäivästä koulussa ja muissakin harrastuksissa. Näin saamme varmasti turvallisuuden sanomaa eteenpäin nuorille ominaisella tavalla”, sanoo kilpailunjohtaja Eero Turunen

Kaupunkilaisillekin oli oma kisarasti Töölön torilta, jossa heillä oli mahdollisuus kokeilla alkusammutusta.

Kisailijat kilpailivat huimasta palkinnosta, Markku H. Aarnion lahjoittamasta ulkomaanmatkasta Itävaltaan palokuntavierailulle. Tällainen matka on jokaisen palokuntanuoren unelma. Voitto ja palkintomatka menivät Iitin VPK:n joukkueelle.

nuoriso2

 

 

 

 

nuoriso1

 

 

 

 

 

 

Teksti: Eija Holmberg-Lehto, Miia Savilampi

Lue lisää