Pelastustoimi 2.10.2020

Jussi Korhonen jatkaa Pelastusopiston rehtorin sijaisena

Pelastusopiston laatima ohjeistus on tarkoitettu pelastuslaitosten sekä teollisuuspalokuntien ja vastaavien käyttöön.

Pelastusopiston laatima ohjeistus on tarkoitettu pelastuslaitosten sekä teollisuuspalokuntien ja vastaavien käyttöön.

Varautumisjohtaja Jussi Korhonen sisäministeriön pelastusosastolta jatkaa Pelastusopiston rehtorin sijaisena lokakuun loppuun saakka.

”Pelastusopistolla on kohtuullisen hyvä tunnelma. Olen keskustellut asiasta opiskelijoiden ja oppilasyhdistyksen ja hallinnon kanssa. Poikkeusjärjestelyin pystymme jatkamaan toimintaamme hyvin”, Korhonen kertoo.

”Opiskelijoilla ja henkilökunnalla pyörii toki paljon kysymyksiä mielissä siitä, missä nyt mennään, mutta (olosuhteisiin nähden) tilanteemme on hyvä. Perustoimintamme on jatkunut häiriöttömästi, siinä ei ole tapahtunut minkäänlaista halvaantumista.”

”Ei tässä toki ihan normaalissa päiväjärjestyksessä olla, mutta asioita saadaan kuitenkin varsin hyvin edistettyä.”

Rehtori Mervi Parviainen totesi viime viikolla sosiaalisessa mediassa jäävänsä työuupumuksen vuoksi sairauslomalle. Samalla töistä pois jäivät koulutusjohtaja Minna Hirvonen ja heitä aiemmin hallintojohtaja Pia Viklund. Asiasta uutisoineen Savon Sanomien mukaan Parviainen ja Hirvonen jäävät sairauslomalle yli kuukaudeksi. Viklund on palannut takaisin työhönsä eilen torstaina.

Asiassa esille ovat nousseet opiston ongelmat työyhteisössä. Rehtoria vastaan on nostettu myös syyte työsyrjinnästä.

Oikaisu 2.10. klo 18.17: Hallintojohtaja Pia Viklund ei jäänyt samaan aikaan pois Parviaisen ja Hirvosen kanssa, vaan hän jäi työstä pois jo aiemmin. Viklund on palannut takaisin työhön 1.10.

Teksti: Petri Vanhanen

Lue lisää: Pelastusopiston johto jäi yllättäen pois töistä – ylijohtajan mukaan palaavat virkavapaan jälkeen töihinsä (30.9.)