Pelastuslaitokset 19.1.2022

Esa Kokista kumppanuusverkoston turvallisuuspalveluiden koordinaattori

Esa Kokki on toiminut pitkään Pelastusopiston tutkimusjohtajana. Vapaa-aikana tanssi on lähellä hänen sydäntään.

Esa Kokki on toiminut pitkään Pelastusopiston tutkimusjohtajana. Vapaa-aikana tanssi on lähellä hänen sydäntään.

Pelastusopiston tutkimusjohtaja Esa Kokki on valittu Pelastuslaitosten kumppanuusverkoston määräaikaiseen turvallisuuspalveluiden koordinaattorin tehtävään. Hän aloittaa tehtävässä helmikuun alussa.

Kokki kertoo, että häntä kiinnostaa uudessa työnkuvassa erityisesti pelastuslaitosten kanssa työskentely.

”Olen innostunut uudesta tehtävästä, sillä olen työskennellyt pitkään Pelastusopistolla, ja viimeiset kaksi vuotta sisäministeriössä. Pelastuslaitospuoli motivoi.”

Erityisesti Kokki odottaa, että pelastuslaitosten turvallisuuspalveluissa saadaan linjattua ja priorisoitua tärkeimmät ja kiireellisimmät kehittämistehtävät.

Kumppanuusverkoston turvallisuuspalvelujen valmistelurakenteeseen kuuluvat valmisteleva sihteeristö sekä ennakointiryhmä, jotka ohjaavat ja tukevat päätoimisen koordinaattorin työtä.

Koordinaattori toimii turvallisuuspalveluiden toimintaa johtavan pelastusjohtajan kanssa tiiviissä yhteistyössä sekä Suomen Kuntaliitossa osana asiantuntijaorganisaatiota.

Kumppanuusverkoston mukaan Esa Kokilla on vahva osaaminen ja näkemyksellisyys pelastustoimesta, onnettomuuksien ehkäisyn eri osa-alueista sekä monipuolista aiempaa kokemusta Pelastuslaitosten kumppanuusverkoston toiminnasta.

Kokki on työskennellyt vuodesta 2005 lähtien pelastustoimessa ja siitä merkittävän osan Pelastusopiston tutkimusjohtajana.

Kumppanuusverkosto tiedotti valinnasta keskiviikkona.

Lue lisää: Esa Kokki taitaa bachatan ja paikkatietoanalyysin – tanssi vei tutkimusjohtajan mennessään

Teksti: Kaisu Puranen

Kuva: Akseli Muraja

Lue lisää