Pelastuslaitokset 4.5.2021

Helsingin pelastuslaitoksen uusin asema avattiin Kontulassa – toimintavalmius paranee Itä-Helsingissä

Helsingin kaupungin pelastuslaitos parantaa valmiuttaan Itä-Helsingin alueella, kun uusi pelastusasema avattiin Kontulassa. Uudella pelastusasemalla pelastuslaitos vastaa alueen väestömäärän kasvuun sekä ilmenneisiin puutteisiin toimintavalmiusajoissa.

Helsingin kaupungin pelastuslaitos kehittää palveluverkkoaan jatkuvasti pääkaupungin asukasmäärän kasvun myötä. Tasan vuosi sitten pelastuslaitos avasi uuden pelastusaseman Konalaan.

”Nyt on vuorossa Kontula ja lähitulevaisuudessa tavoitteenamme on avata pelastusasemat myös Tapanilaan ja Vuosaareen. Kontulan pelastusasema aloittaa juuri kunnostetuissa vuokratiloissa ja valmistelussa on kokonaan uuden pelastusaseman rakentaminen saman kadun varteen”, pelastuspäällikkö Jari Korkiamäki kertoo.

Uudelle asemalle sijoitetaan uudenlainen kärkiyksikkö sekä ensihoitoyksikkö. Kärkiyksikkö on ketterä ja nopea yksikkö, joka tavoittaa onnettomuuskohteen nopeasti ja pystyy aloittamaan pelastamiseen liittyvät ensitoimenpiteet. Pelastuskaluston lisäksi kärkiyksiköstä löytyy ensihoitoon vaadittava kalusto. Ja koska kärkiyksikkö tavoittaa kohteensa nopeimmin, se hälytetään myös korkeariskisiin ensivastetehtäviin. Kärkiyksikössä olevat palomies-ensihoitajat aloittavat potilaan hoitamisen ja myöhemmin kohteeseen saapuva ensihoitoyksikkö jatkaa hoitoa sekä tarvittaessa kuljettaa potilaan jatkohoitoon.

”Otimme vuosi sitten ensimmäisen kärkiyksikön käyttöömme Konalassa. Tämä kahden palomies-ensihoitajan ja pienemmän ja ketterämmän pelastusajoneuvon toimintamalli oli aivan uusi meille. Vuoden kokemuksella voimme todeta kärkiyksikön lunastaneen hyvin sille toiminnallisesti lasketut odotukset”, Korkiamäki sanoo.

Pelastuslaitos uskoo kärkiyksikön toimivan yhtä hyvin nyt avattavalla Kontulan pelastusasemalla. Toimintamallista muodostuu tärkeä osa alueen pelastustoimintaa.

Katso video uudelta pelastusasemalta.

Lähde: Helsingin kaupungin pelastuslaitos Kuva: Helsingin kaupungin pelastuslaitos / Antti Salminen

Lue lisää