Pelastuslaitokset 20.10.2017

Hyväntekeväisyyskalenteri Uudenmaan palomiehiltä

Uudenmaan palomiehet poseeraavat ensi vuoden palomieskalenterissa, joka julkistetaan lauantaina. Kalenterin tuotto ohjataan perinteisen tavan mukaan hyväntekeväisyyteen, Pelastakaa Lapset ry:n kautta vähävaraisten lasten ja nuorten koulunkäynnin ja harrastamisen tukemiseen. Kalenteri tuotetaan vapaaehtoisvoimin.

Palomiehistä julkaistaan mustavalkokuvat. Seinäkalenterin kuvissa korostuu miehinen komeus ja ylimääräiset rekvisiitat on jätetty pois. Palomieskalenteri on siis MIESkalenteri.

Kalenteripalomiehet ovat iältään 20 ja 40 vuoden väliltä ja edustavat asemia Kirkkonummelta Porvooseen ja Hyvinkäältä Helsinkiin. Mukana on myös Salosta kotoisin oleva ja Espoossa työskentelevä leuanvedon moninkertainen maailmanennätysmies Joonas Mäkipelto. Erikoistehostemiehenä mukaan otettiin Porvoon Neste Oilin tehdaspalokunnasta kehonrakentaja Markku Suonsivu.

Kalenterin kuvaukset tehtiin sateisena kesäkuun päivänä Mäntsälässä Hirvihaaran kartanolla. Valokuvaajana toimi sysmäläinen Jenna Rajavuori ja taittajana järvenpääläinen Taittamo. Kalenterin julkaisee mäntsäläläinen hyväntekeväisyysyhdistys Hali ry.

Vuoden 2017 Palomieskalenterin tuotto, yli 12000 euroa, lahjoitettiin Hope ry:lle käytettäväksi vähävaraisten lasten ja nuorten liikuntaharrastustukeen. Hope:n toiminnanjohtaja totesi lahjoituksen tulevan tarpeeseen, sillä hakemusten määrä kasvaa jatkuvasti. Palomieskalenterin tuotolla autetaan yli 40 lasta tai nuorta.

Vapaaehtoistekijöille palkkana toimii hyvä mieli. Palomiehet olivat kuvauksissa vapaa-ajallaan. Kaikki haluavat olla mukana keräämässä varoja vähävaraisille perheille ja antaa mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle mahdollisuuden opiskella ja harrastaa. Esimerkiksi palomieheksi päästäkseen on oltava pohjalla toisen asteen koulutus sekä tietenkin hyvä peruskunto.

Kalenterista maksetaan arvonlisävero ja näin tuetaan myös valtion hyvinvointia. Tarkoituksena on tehdä kalenterista uusi perinne, joka sitoo Uudenmaan pelastuslaitoksia yhteen jo ennen mahdollista laitoksien yhdistymistä.

Uuden kalenterin julkistustilaisuus on Helsingin Apollossa lauantaina 21.10. klo 22 alkaen.

Lue lisää