Pelastuslaitokset 11.2.2019

Jari Saario on vuoden 2018 palomiesurheilija

Suomen Palohenkilöstön Urheiluliitto valitsi palomies Jari Saarion vuoden 2018 palomiesurheilijaksi.

Suomen Palohenkilöstön Urheiluliitto valitsi palomies Jari Saarion vuoden 2018 palomiesurheilijaksi.

Suomen Palohenkilöstön Urheiluliitto valitsi Jari Saarion vuoden 2018 palomiesurheilijaksi. Palkinto luovuttiin Saariolle kauppakeskus Sellossa järjestetyssä 112-hätänumeropäivän tapahtumassa.

Saario valittiin vuoden palomiesurheilijaksi etenkin soutumenestyksensä ansiosta. Saario voitti vuonna 2018 muun muassa SM kultaa sisäsoudun 500 metrin kisassa omassa ikäluokassaan ja myös avoimessa sarjassa. Lisäksi SM kultaa tuli 4×1000 metrin joukkuekisassa. Jari Saario teki SM-kisojen oman ikäluokan kisassa myös uuden suomenennätyksen 1:17,8. Puuvenekaksikoissa ja coastal-kisoissa hän saavutti hopeaa parisouduissa. Kesäkuussa 2018 Saario souti 45 kg puuveneyksiköllä Helsingistä Tallinnaan ja elokuussa hän souti saman matkan edestakaisin. Ensi kesänä Saariolla on tavoitteena soutaa Kööpenhaminasta Helsinkiin. Palomiehenä, venemiehenä, pelastussukeltajana ja merimieskoulutuksen saaneena hänellä on hyvät meritaidot ja turvallisuus on tärkeä tekijä näissä pitkän matkan merisouduissa.

Suomen Palohenkilöstön Urheiluliiton palkinnolla muistetaan edesmennyttä urheiluaktiivia ja palomiestä Alpo Kinnusta ja samalla tuodaan esiin palomiesten urheilusaavutuksia.

Vuoden palomiesurheilija Jari Saario työskentelee palomiehenä Niittykummun paloasemalla Espoossa Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen palveluksessa. Hänellä on monipuolinen urheilutausta ja hän on aktiivisesti osallistunut eri lajeihin palomiesurheilun kautta. Saario on myös merkittävästi kannustanut muita palomiehiä urheilussa. Hän on toiminut muun muassa maailmanluokan leuanvetäjä Joonas Mäkipellon valmentajana. Saariolle on tärkeää myös osaamisen ja tiedon jakaminen, hyviä tekniikka ja harjoitteluvinkkejä hän antaa kaikille, vaikka kovimmille kilpakumppaneilleenkin. Soudussa Jari Saarion omana valmentajana toimii kilpasoutaja Joel Naukkarinen.

Lähde: Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos
Kuva: Susanne Vuorinen / LUP

Lue lisää