Pelastuslaitokset 16.4.2019

Kalustonhuolto keskitetään Sievin uudelle paloasemalle

Sievin uusi paloasema vihitään tänään.

Sievin uusi paloasema vihitään tänään.

Sievin uusi paloasema vihitään tänään käyttöön Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella. Se korvaa 50 vuotta sitten valmistuneen vanhan paloaseman, josta aika ajoi ohi sijaintinsa ja toiminnallisuutensa takia.

Uusi paloasema on 1700 neliön suuruinen, josta 200 neliötä on ensihoidon käytössä. Paloaseman rakentamiskustannukset olivat noin 3,2 miljoonaa euroa, josta Palosuojelurahaston tuki oli 220.000 euroa.

Koska Sievistä löytyy osaamista myös kaluston huoltoon, sijoitetaan koko pelastuslaitoksen alueen kalustonhuolto uudelle paloasemalle.

Paloasemalle rakennettiin toimiva huoltohalli sekä keskitetyn kaluston varasto. Se ansiosta saadaan suunnitelmallisuutta ja tehokkuutta pelastuslaitoksen kaluston hankintaan ja huoltoon. Pelastusajoneuvojen kalustohalliin on sijoitettuna neljä partta, kahdelle sammutusautolle, yhdelle säiliöautolle sekä pienajoneuvoille. Ensihoidon kalustohallissa on tilaa kahdelle ambulanssille. Varastotiloja on myös muun muassa veneelle, mönkijälle, perävaunuille sekä hinattavalle varavoimakoneelle.

Uudelle paloasemalle rakennettiin myös pelastuslaitoksen henkilöstön itse ideoima harjoittelutorni, jossa voidaan korkealla työskentelyn osaamista kehittää ja harjoitella pelastamista niin ylhäältä kuin alhaaltakin. Samaa mallia käytettiin myös Kalajoen paloaseman tornin suunnittelussa, ja sitä aiotaan käyttää mahdollisissa tulevissakin rakennushankkeissa.

Paloaseman vihki käyttöön pelastusylijohtaja Kimmo Kohvakka.

Lähde: Jokilaaksojen pelastuslaitos

Lue lisää