Pelastuslaitokset 12.10.2015

Kärsämäen uusi asema vihitään tänään

Kärsämäen kunnan uusi paloasema vihitään käyttöön tänään maanantaina 12. lokakuuta. Vihkimisen suorittaa kansanedustaja Antti Rantakangas. Tilaisuuden tervehdyssanat lausuu pelastusjohtaja Jarmo Haapanen, musiikista vastaa Haapaveden jousiorkesteri.

Kunta rakennutti uuden paloaseman, sillä vanhaan paloasemaan olisi pitänyt tehdä erittäin laaja peruskorjaus ja laajennus. Vanhan paloaseman tontti asetti lisäksi merkittäviä rajoitteita tarvittaville laajennustöille.

Kärsämäen uusi paloasema otettiin käyttöön 4. toukokuuta 2015, vihkiäisiä juhlitaan tänään.

Hanke eteni siten, että keväällä 2008 palaveerattiin ensimmäisen kerran pelastuslaitoksen ja kunnan edustajien kesken vanhan paloaseman kunnosta ja 2009 vuoden budjettiin varattiin määräraha paloaseman kuntotutkimusta varten.

Joulukuussa 2011 pidettiin epävirallinen palaveri asiasta ja 2012 esitettiin kokonaan uuden paloaseman rakentamista. Osaltaan asiaan vaikutti myös se, että ensihoito siirtyi pelastuslaitoksen hoidettavaksi ja sitä varten tarvittiin tilat myös Kärsämäellä.

Vaihtoehtoina oli joko entisen remontointi, ensihoidon tilojen sijoittaminen muualle tai kokonaan uuden rakentaminen. Uuden rakennuksen sijoitusvaihtoehtoja olivat muun muassa teollisuusalue ja entinen Incapin kiinteistö, mutta koska näille vaihtoehdoille ilmaantui muuta käyttöä, kunta esitti nykyistä tonttivaihtoehtoa, jonka pelastuslaitos hyväksyi hyvänä ratkaisuna.

Itse suunnittelu ja rakentaminen edistyi pelastuslaitoksen näkövinkkelistä hyvin ja hyvässä yhteishengessä niin kunnan kuin rakentajienkin kanssa.

Teksti ja kuva: Jokilaaksojen pelastuslaitos

Lue lisää