Pelastuslaitokset 1.11.2019

Keski-Suomen pelastusjohtajan virkaan uusi hakukierros – päättyy 18. marraskuuta

Keski-Suomen pelastusjohtajan viran uusi hakuaika päättyy maanantaina 18.11. Arkistokuva: Kimmo Kaisto.

Keski-Suomen pelastusjohtajan viran uusi hakuaika päättyy maanantaina 18.11. Arkistokuva: Kimmo Kaisto.

Keski-Suomen pelastusjohtajan virka on laitettu uudelleen haettavaksi. Alun perin virkaa haki 12 henkilöä. Päätöksen teki Keski-Suomen pelastuslaitos-liikelaitoksen johtokunta 29. lokakuuta. Aiemmat haut ja haastattelut otetaan huomioon.

Hakuilmoituksessa todetaan: ”Pelastusjohtajan virkaan on koulutuksellisena kelpoisuusehtona pelastuslain 379/2011 57 §:n ja pelastustoimesta annetun asetuksen 407/2011 6 §:n lisäksi soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Lisäksi kelpoisuusehtona on riittävä kokemus ja näyttö vaativista ja itsenäisistä johtamistehtävistä. Virkaan valittavalta edellytetään näyttöjä myös vuorovaikutus- ja viestintätaidoista, yhteistyökyvystä, innovatiivisesta ja taloudellisesti tuloksellisesta toimintatavasta, itsenäisestä päätöksentekokyvystä sekä paineensietokyvystä.”

Eivätkö jo hakeneet täyttäneet näitä ehtoja, Jyväskylän kaupungin henkilöstöjohtaja Arja Aroheinä?

”Kelpoisuusvaatimukset on todettu selkeästi hakuilmoituksessa, enkä tässä vaiheessa hakua voi avata tätä enempää. Halusimme katsoa, saammeko vielä laajemman, tehtävästä kiinnostuneen joukon virkaa hakemaan. Valittavalla pitää olla esimerkiksi riittävä kokemus sekä näyttö itsenäisistä ja vaativista johtamistehtävistä.”

Pelastuslaitoksen tulehtunut työilmapiiri on ollut otsikoissa.

”Olemme tietoisia haasteista kokonaisuudessaan. Tämä on ylin johtotehtävä. On todella tärkeää löytää paras henkilö tehtävään, hyvä viranhaltija monilla ulottuvuuksilla. Jokaiseen esimies- ja johtotehtävään halutaan myös hyvä henkilöstöjohtaja.”

Aroheinän mukaan valinta voi kohdistua jo hakeneeseen tai uuteen hakijaan.

”Kunnallisen puolen viranhaku on hallinnollinen prosessi, eikä ole poikkeuksellista laittaa virka uudelleen hakuun. Aina ei ratkaisua saada toisellakaan haulla.”

Viran hakuaika päättyy maanantaina 18.11. klo 10. Tavoitteena on, että johtokunta tekee päätöksen virkavaalilla viimeistään alkuvuodesta 2020.

”Käymme hakupaperit kelpoisuusehtoihin peilaten läpi. Tarvittaessa teemme uusia haastatteluja ja teetämme henkilöarviointeja”, Arja Aroheinä sanoo.

Nykyinen pelastusjohtaja Simo Tarvainen jää eläkkeelle ensi vuoden heinäkuussa.

Teksti: Kimmo Kaisto

Lue lisää