Pelastuslaitokset 9.5.2023

Palokuntien SM-kilpailu järjestetään Helsingissä – Jehu-maljasta taistellaan Messukeskuksessa

Rauniopelastusharjoitus Roihupellon harjoitusalueella.

Rauniopelastusharjoitus Roihupellon harjoitusalueella.

Palokuntien SM-kilpailu, Jehu-malja järjestetään lauantaina 27.5.2023 Messukeskuksessa. Kilpailun teemana on tänä vuonna pelastustoimi poikkeusoloissa. Yli 20 joukkuetta kilpailee muun muassa rauniopelastamissa. Kilpailun osallistujat ovat sopimuspalokuntia eri puolilta Suomea. Kilpailu muodostuu kolmesta osiosta: tieto, taito ja kalusto.

Varsinaisen kilpailun lisäksi Messukeskuksen alueella on esillä laaja kattaus Helsingin pelastuslaitoksen ja sopimuspalokuntien kalustoa, tietoa väestönsuojelusta sekä onnettomuuksien ehkäisystä. Lapsille on erilaisia paloturvallisuuteen liittyviä tehtäväratoja. Lisäksi voit osallistua virtuaaliseen hälytysajoon VR-lasien välityksellä.

Jehu-malja -tapahtuma on yleisölle avoinna kello 09:30-16:00, ja tämän jälkeen on mahdollisuus jäädä seuraamaan kilpailun palkintojen jakoa noin kello 17.

Voit seurata Jehu-malja -tapahtumaa Stadin brankkarin somekanavilla Facebookissa ja Instagramissa, sekä livestreamina Stadin brankkarin YouTube-kanavalla.

Kilpailu on yleisötapahtuma ja kaikki pelastusalasta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tapahtuman järjestävät tänä vuonna Helsingin kaupungin pelastuslaitos yhteistyössä Suomen Palopäällystöliiton kanssa.

Samaan aikaisesti perjantaina ja lauantaina järjestetään Turvallisuuspäivä-tapahtuma Rautatientorilla. Tapahtuman järjestää Maanpuolustuskoulutusyhdistys Etelä-Suomi (MPK Etelä-Suomi).

Jehu-malja -kilpailun verkkosivun löydät täältä.

Lähde: STT Kuva: Ossi Pietiläinen / Helsingin pelastuslaitos

Lue lisää