Pelastuslaitokset 13.5.2024

Torbjörn Lindström on Pohjanmaan uusi pelastusjohtaja

Torbjörn Lindstöm kuvattuna lokakuussa 2017 järjestetyssä Neste 2017 -suuronnettomuusharjoituksessa Naantalin satamassa. Harjoitus liittyi Hazard-hankkeeseen, joka tähtäsi parantamaan turvallisuutta Itämeren alueen satamissa.

Torbjörn Lindstöm kuvattuna lokakuussa 2017 järjestetyssä Neste 2017 -suuronnettomuusharjoituksessa Naantalin satamassa. Harjoitus liittyi Hazard-hankkeeseen, joka tähtäsi parantamaan turvallisuutta Itämeren alueen satamissa.

Torbjörn Lindström, 53 on Pohjanmaan hyvinvointialueen pelastuslaitoksen uusi pelastusjohtaja. Aluehallitus valitsi hänet virkaan tänään maanantaina 13. toukokuuta.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen pelastuslaitoksella pelastuspäällikkönä työskentelevä Lindström aloittaa Pohjanmaalla pelastusjohtajan tehtävässä kesäkuun alussa.

”Aikataulu on tiukka, mutta nykyinen työnantajani suhtautuu asiaan myönteisesti.”

Torbjörn Lindström on koulutukseltaan valtiotieteen maisteri. Hänellä on myös Pelastusopistossa suoritettu insinöörin tutkinto.

Pelastusjohtajan tehtävää haki yhdeksän henkilöä, joista seitsemän täytti koulutuksen ja kielitaidon kelpoisuusvaatimukset. Viisi hakijaa haastateltiin.

”Olen iloinen siitä, että molempiin avoimiin paikkoihin saatiin monta hakijaa. Hyvinvointialue kiinnostaa monia kovia osaajia työnantajana”, hyvinvointialueen johtaja Marina Kinnunen sanoo.

Uusi pelastusjohtaja lähtee Pohjanmaalle hyvillä mielin.

”Haluan urallani eteenpäin ja pelastusjohtajan tehtäviä vapautuu harvoin. Odotan paljon, että pääsen tutustumaan ihmisiin ja uusiin asioihin. Mielenkiinnolla tutustun, miten siellä asioista tehdään ja lähdetään porukalla kehittämään toimintaa.”

Lindström kuvailee itseään kannustavaksi ja rehelliseksi.

”Haluan viedä asioita eteenpäin, olen avoin ja helposti lähestyttävä.”

Pelastusjohtajan virka tuli avoimeksi Pohjanmaalla työyhteisössä esiintyneiden ongelmien vuoksi. Pelastuslaitoksen henkilökunta otti viime vuonna yhteyttä hyvinvointialueen johtoon erilaisten työpaikan ongelmien vuoksi. Ongelmia havaittiin muun muassa kommunikaatiossa, työnjaossa ja työhyvinvoinnissa. Muutosta varten laadittiin muun muassa kehittämisohjelma ja alettiin etsiä uutta johtajaa laitokselle. Edellinen pelastusjohtaja Tero Mäki aloitti maaliskuussa hyvinvointialueella muutosjohtajana, joka vastaa järjestämistehtävistä.

Torbjörn Lindström sanoo lähtevänsä tekemään puhtaalta pöydältä töitä Pohjanmaalle.

”Tiedän, että siellä on jo asioita reivattu uuteen suuntaan, mutta toki muodostan myös itse tilannekuvan. Uskon, että asiat saadaan hyvään ja positiiviseen suuntaan.”

Yhteistyö on sana, jota uusi pelastusjohtaja korostaa.

Paraisilla asuva Lindström ei ole heti muuttamassa työn perässä uusille asuinalueille.

”Aika näyttää, muutanko niille seuduille pysyvästi asumaan.”

Teksti: Esa Aalto Kuva: Kimmo Kaisto

Lue lisää