Pelastuslaitokset 23.8.2023

Turvallisuusviestintää isojen autojen tapahtumassa Alahärmässä

Palopäällikkö Turo Kalliomaa (vas.), palomies Tuomo Aalto, ylipalomies Jukka Ala-Hiiro ja palomestari Ossi Kujanpää organisoivat tapahtumaa.

Palopäällikkö Turo Kalliomaa (vas.), palomies Tuomo Aalto, ylipalomies Jukka Ala-Hiiro ja palomestari Ossi Kujanpää organisoivat tapahtumaa.

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos oli näkyvästi mukana Alahärmässä elokuun puolivälissä järjestetyssä Power Truck Show´ssa. Isoja autoja esiteltiin Powerparkissa jo yhdeksättätoista kertaa. Tapahtuma keräsi Alahärmään yleisöä ennätykselliset 34000 kävijää.

Paikalla oli noin 150 kuljetusmessuosastoa ja autonäyttelyssä oli ennätysmäärä eli 600 erilaista maalattua, teipattua ja rakennettua ajoneuvoa. Pienoismallinäyttelyssä esillä oli noin 110 autoa.

Tapahtumaan on vuosien saatossa tullut paljon oheisohjelmaa. Erilaisella ajoneuvokalustolla kilpailemista ja monsteriautokyydityksiä sekä voimamieskisaa.

Koko perheen tapahtuma on hyvä myös turvallisuusviestinnän kannalta ja esimerkiksi alkusammutusrastilla kävi kova kuhina. Jopa 700 henkeä osallistui pelastuslaitoksen antamaan alkusammutusharjoitukseen. Tilaisuudessa oli mukana myös Jokivarren VPK, nyt jo seitsemättä kertaa. Mukana olivat luonnollisesti myös paloautokaverukset Junnu ja Jannu.

Susanna Mäkinen ja Iida Paananen Ylihärmän nuoriso-osastosta pitivät alkusammutusrastia.

Palopäällikkö Turo Kalliomaa kertoo, että Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos osallistuu vuosittain muutamiin suuriin alueellisiin tapahtumiin, joista Power Truck Show on yksi.

”Olemme olleet tapahtumassa mukana kahdeksana vuotena ja todenneet, että pelastuslaitoksen turvallisuusviestinnälle on tilaisuudessa kysyntää. Tapahtumaan osallistuu ihmisiä ”vauvasta senioreihin”, joten kävijäkunta on laaja.”

Tänä vuonna pelastuslaitoksen teemoina olivat varautuminen, 112-sovellus, toiminta onnettomuustilanteessa ja lapsille alkusammutusseinä. Lisäksi paikalla oli pelastuslaitoksen ajoneuvokalustoa.

Teksti: Esa Aalto Kuvat: Mikko Saastamoinen

Lue lisää